Lounais-Häme

Harjoitushallin remontti saattaa valmistua jouluksi

 

Forssan harjoitusjäähallin remontti käynnistyi viime viikolla ja valmista saattaa tulla jouluun mennessä.

Hallissa tehtiin keväällä rakennetutkimus, jossa havaittiin rakenteellisia puutteita ja heikkouksia lujuuksissa. Niiden perusteella hallissa arvioitiin sortumavaara lumikuorman tai kovan tuulen seurauksena.

Halli pistettiin kesällä käyttökieltoon ja rakenteiden korjausurakkaa alettiin selvitellä.

Harjoitushallin vuonna 2004 rakentaneen Nordic Hallin rakentamista halleista moni on sortunut vuosien varrella. Yhtiöstä ei ollut kuitenkaan Forssaan enää apua, sillä se meni konkurssiin muutama vuosi sitten.

Remontti oli alunperin tarkoitus tehdä kesällä jäättömään aikaan, mutta tavoite ei toteutunut.

– Tilannetta selviteltiin, tekijöitä haarukoitiin ja rahoituksen järjestäminenkin vei aikansa. Yksityinen olisi varmaan hoitanut asian nopeammin, mutta kunnallisella tasolla tällainen vie aikansa, toteaa Forssan sivistystoimenjohtaja Jarmo Pynnönen.

– On harmi että halli on ollut syksyn pois käytöstä, mutta nyt kannattaa odottaa entistä parempaa hallia, Pynnönen tuumii.

 

Halliremontti käynnistyi viime viikolla ja saattaa valmistua etuajassa.

– Urakkasopimus on tehty tammikuun loppuun ja alunperin halli oli tarkoitus saada tammikuussa käyttöön. Urakoitsijalla on kuitenkin tavoitteena saada työnsä jouluun mennessä valmiiksi, kertoo kaupungin kiinteistöpäällikkö Jukka Perälä.

Remontissa on toistaiseksi tehty vasta valmistelutöitä, mutta työt pääsevät kunnolla vauhtiin, kun vahvikkeiksi tulevat teräsrakenteet saadaan tänään työmaalle.

Hallin kattoa ei korjata, vaan korjaus keskittyy runkorakenteiden vahvistamiseen.

Viimeisenä vaiheena keväällä korjataan ulkona anturoiden betonihalkeamia.

Forssan kaupunginvaltuusto hyväksyi syyskuussa hankkeeseen 120 000 euron budjetin. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti