Lounais-Häme

"Harmittaa mutta en lannistu"

-Kun tunsin Logomon lavalla yleisön reaktiot ja kuulin kannustushuudot, kisasta putoaminen jäi kyllä harmittamaan. Olisi ollut hienoa päästä suorien lähetysten vaiheeseen mukaan, Marko Simi toteaa.

Simi nähtiin perjantai-iltana The Voice of Finland-kisassa Nelosella kilpasilla Mitra Matoufin ja Lilja Tzoulasin kanssa. Livevaiheeseen jatkoi Lilja Tzoulas.

Simi ei ollut ennen perjantai-iltaa nähnyt omaa, jo aiemmin nauhoitettua esitystään Anssi Kelan kappaleesta 1972.

-Lavalla tuntui siltä, että olin antanut kaikkeni ja heittäydyin täysillä kappaleeseen. Hyvä meininki oli päällä. Jännitys purkautui energiana, kun yleisö oli upeasti mukana.

Simi on tyytyväinen kappalevalintoihini kilpailussa. Kaksi ensimmäistä toivat esiin herkän puolen esiintyjänä ja viimeinen taas näytti, että raisumpi rokkikin sujuu.

Putoaminen tässä vaiheessa jätti Simille nälän menestymiseen ja halun näyttää. Putoaminen motivoi jatkamaan entistäkin innokkaammin.

-Valmentajat kannustivat tekemään omaa musiikkia ja juuri tässä genressä… jossain siellä Juha Tapion ja Anssi Kelan välimaastossa. Niin teen, ja jossain vaiheessa demoilen. Sitä en osaa sanoa missä vaiheessa materiaalia tulee ulos, mutta toivottavasti pian.

Simin mielestä mukaan kisaan kannatti ehdottomasti lähteä. Tuotanto alkoi viime lokakuussa ja kuukausien aikana hän ehti nähdä ja oppia miten ammattilaiset hoitavat asioita ison maailman tyyliin.

-Sain esiintymiskokemusta todella paljon suuren yleisön edessä. Jännityksen hallinta oli ihan toisella tasolla kuin entuudestaan tutuilla pienemmillä keikoilla. Olen saanut paljon varmuutta tekemiseen.

Lauluun Simi on saanut kisassa ohjeita.

-Olen arastellut korkealta laulamista, mutta sekä Olli Lindholm, Suvi Teräsniska että Lenni-Kalle Taipale vakuuttivat sen olevan turhaa.

Erityisesti Simiä on lämmittänyt yleisön kannustus niin Logomossa kuin esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Positiivista palautetta ja fanejakin on kertynyt paljon.

Laulukilpailun ohessa Simi on opiskellut Hämeen ammattikorkeakoulussa Hämeenlinnassa. Tavoitteena on sosionomin tutkinto ja koulukuraattorin pätevyys.

Rinnakkain kisan kanssa Simi on ollut työssäoppimisjaksolla lyseon koulussa Hämeenlinnassa.

-Oppilaat ovat kannustaneet minua, ja aina välillä on otettu yhdessä selfieitä ”julkkiksen” kanssa, Simi nauraa.

Oman musiikin tekemisen ja hiomisen lisäksi Simi aikoo jatkossa keikkailla: näkyvyys televisiossa on saanut keikkakalenterin täyttymään mukavasti. Monet keikoista ovat yksityistilaisuuksia, mutta Forssassa 12.–13. maaliskuuta järjestettävillä Rakenna, sisusta, asu -messuilla Simi esiintyy julkisesti.

-Pari kolmen laulun settiä kumpanakin päivänä, hän kertoo.

Simi keikkailee myös duona yhdessä Kasper Mäkelän kanssa.

-Kasper asuu nyt Turussa ja minä Hämeenlinnassa, joten yritämme keikkailla pääasiassa näissä kahdessa kaupungissa, mutta tarkoituksena on tulla keikalle myös kotikulmille Forssaan.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic