Lounais-Häme

Harrastuksesta irtoaa yhteishenkeä, iloa ja uskallusta

Forssan harrastemessujen tarjonta näyttää mukavan monipuoliselta. Toimintaansa esitteleviä näytteilleasettajia – seuroja, yhdistyksiä ja järjestöjä – on Feeniksissä hieman alta kolmekymmentä.

Tölön koulun oppilaat Sara Mäki ja Mia Pajunen ovat tulleet harrastemessuille koulun kautta.

-On kiva, että nuoret näkevät, mitä kaikkea voi harrastaa, Mäki sanoo.

-Ehkä nuoret saavat täältä mielenkiintoa jotakin lajia kohtaan, Pajunen täydentää.

Kumpikaan ei varsinaisesti etsi tällä hetkellä uutta harrastusta.

-Olen pienenä ollut mukana VPK:ssa, tällä hetkellä harrastan lenkkeilyä. Olen miettinyt, että voisi jonkun harrastuksen aloittaa, Pajunen kertoo ja huomaa kauempana Forssan Moottoriseuran messuosaston.

Motocross kiinnostaisi.

-Olisi kiva kokeilla uusia asioita, ja tykkäisin varmaan vähän rajummasta harrastuksesta. Ainakin harrastuksesta saisi iloa ja se, että pärjää rajussakin lajissa, antaisi myös muuten voimaa ja uskallusta, Pajunen miettii.

Mäki taas on tällä hetkellä jo mukana nuorisokuoro Kuhankeittäjissä sekä nuorisovaltuuston ja seurakunnan toiminnassa.

-Minulle sopivat toiminnaliset harrastukset. Seurakunnassa esimerkiksi olen kerhonvetäjänä ja isosena. Tekeminen on kiva asia, Mäki sanoo.

-Harrastuksissa hienointa on se, että tutustuu uusiin ihmisiin ja saa uutta ulottuvuutta tulevaisuuttakin ajatellen. Yhteishenki on kaikkein parasta.

Forssan Moottoriseuran osasto kiinnosti myös Forssan ammatti-instituutissa opiskelevaa Matias Vinnikaista.

-Omiakin pyöriä kun on, niin kaikki moottoriajoneuvot kiinnostavat. Omat pyöräni eivät ole kisaan tarkoitettuja, eikä minulla ole kilpailuihin asti kiinnostustakaan. Kilpaileminen on liian totista, itselleni moottoriajoneuvot ovat ennemmin ihan vapaa-ajan harrastus, Vinnikainen kertoo.

Vinnikainen ja Forssan Moottoriseura ry:n Jaakko Vierre viettivät tovin enduro-pyörästä puhuen. Forssan Moottoriseura on käynyt jonkin verran messutapahtumissa esittelemässä laitteita ja toimintaansa.

-Hyvä, että tällaisia messuja järjestetään. Seuroille on tärkeää tuoda omaa touhua esille, sillä junnut eivät välttämättä tule ajatelleeksi, mitä kaikkea voi harrastaa. Omaa tekemistä pitää pönkittää, Vierre sanoo.

-Kuinka moni näistä nuorista oikeasti eksyy radalle, sitä ei tiedä, mutta ehkä infopläjäyksistä jää jotain korvan taakse. Ei siitä ole haittaa, jos vaikka aikuisenakin asia muistuu mieleen ja tulee mukaan toimintaan.

Vaikka Forssan Moottoriseurassa on myös kilpailutoimintaa, kaikki lajin harrastajat eivät kilparadoille asti mene. Seuraan kuuluukin kuljettajia aloittelevista junioreista suomen- ja maailmanmestareihin asti ja kaikkea siltä väliltä.

-Tärkeintä on, että väki on samalla aaltopituudella. Meillä tykätään, kun moottori paukkuu ja pärisee ja bensa haisee, Vierre sanoo nauraen.

Harrastemessut olivat Forssan kaupungin nuoriso- ja liikuntapalvelut järjestämät.

-Forssassa on ollut harrastemessut joskus vuosia sitten, nyt toivomme, että tapahtuma saa jatkoa. Mikä olisi ennaltaehkäisevän nuorisotyön kannalta parempaa kuin harrastustoiminta, nuorisotyöntekijä Sari Mäntyvaara toteaa.

-Nuoret eivät välttämättä tiedä, mitä kaikkea Forssan seudulla voi harrastaa. Monesti harrastaminen myös mielletään enemmän urheiluksi. Harrastaminen ei kuitenkaan ole yhtä kuin liikunta, vaan harrastus voi olla mitä tahansa, mikä on itselle mielekästä. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti