Lounais-Häme

Hattutempun tehnyt Laine ja Barkov hellivät yleisöä - Winnipeg voittoon Helsingissä

Helsinki
01.11.2018, 23:03

Urheilu-uutiset

Jääkiekon NHL ei pysty käsikirjoittamaan ottelun kulkua, mutta pystyi tarjoamaan suomalaisyleisölle torstai-iltana Helsingissä pelatussa Winnipeg Jetsin ja Florida Panthersin runkosarjaottelussa lähes kaiken mitä yleisö toivoi tapahtuman vetonauloilta Patrik Laineelta ja Aleksander Barkovilta.
Winnipeg voitti Floridan lopulta maalein 4-2, kun Laine viimeisteli kolme täysosumaa. Maaleistaan kaksi Laine teki kolmannessa erässä, kun hän viimeisteli 3-2-johtomaalin ja sitten loppulukemat tyhjään maaliin.
Myös ottelun toinen erä oli suomalaisten. Ensin Floridan suomalaiskapteeni Aleksander Barkov syötti ylivoimalla Keith Yandlen 1-1-tasoituksen erän alussa.
Laineen Winnipeg pääsi ylivoimalle erän loppupuolella, ja suomalaistähti tykitti b-pisteeltä 2-1-johtomaalin. Samalla Laine katkaisi viiden ottelun maalittoman putkensa.
Laineen tekemä johtomaali ei riittänyt erätauolle saakka, kun toinen tamperelainen Barkov oli jälleen pahanteossa. Barkovin kentällinen painoi pelin Winnipegin päätyyn, ja Jevgeni Dadonov viimeisteli 2-2-tasoituksen.
Päätöserässä Laine triplasi illan maalisaldonsa ja kasvatti kauden pistemääränsä lukemiin 6+2=8, kun Winnipeg on pelannut 13 ottelua. Barkovin saldo kymmenen ottelun jälkeen on 2+7=9. Floridan toinen suomalaishyökkääjä Juho Lammikko jäi pisteittä.

Selänne edelleen suosituin suomalainen NHL-pelaaja?

Yleisön lämmittämiseen Helsingin areenassa oli selkeä suunnitelma. Ennen päätähtien Laineen ja Barkovin irtipäästämistä areenan mediakuutiolla toistettiin minuuttitolkulla Teemu Selänteen Winnipeg-uran huippuhetkiä.
Tämän päivän suomalaistähdistä lämmikkeenä toimi pistepörssiä ennen torstain kierrosta johtanut Coloradon Mikko Rantanen. Pistepörssin kärkijoukko näkyi hetken mediakuutiolla ja sai areenan täydeltä aplodit.
Päälle liimattua tai ei, NHL rakensi areenaan show’n, jota suomalaisyleisö kunnioitti saapumalla katsomoon tavoistaan poiketen jo reilusti ennen ottelun alkamista. Pelaajaesittelyissä Laine ja Barkov käynnistivät huutomyrskyn, mutta avauskiekon pudottanut Teemu Selännekin sai myös osansa. Suosiossa mitattuna Laineella ja Barkovilla on edelleen matkaa Selänteeseen.
Joukkueet kohtaavat Helsingissä uudestaan perjantai-iltana.

STT

Kuvat:

Fingerpori

comic