Lounais-Häme Hämeenlinna

Hauholaismiestä pilkattiin impotentiksi - murhasi ryyppykaverinsa kymmenillä veitseniskuilla

Miestä lyötiin kymmeniä kertoja veitsellä riidan päätteeksi.
Miehelle vaadittiin oikeudessa tuomiota murhasta. Arkistokuva on helmikuussa käydystä oikeudenkäynnistä. Kuva: Juho Peltoniemi
Miehelle vaadittiin oikeudessa tuomiota murhasta. Arkistokuva on helmikuussa käydystä oikeudenkäynnistä. Kuva: Juho Peltoniemi

Ryyppykaverinsa raa’asti surmannut hauholaismies tuomittiin tiistaina elinkautiseen vankeuteen murhasta ja hautarauhan rikkomisesta.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus katsoi, että vuonna 1963 syntynyt Lauri Juhani Savolainen osoitti erityistä raakuutta ja julmuutta murhatessaan puolustuskyvyttömän miehen viime vuoden lokakuussa.

 

Murha tapahtui Hauholla sijaitsevassa Savolaisen kerrostaloasunnossa, jossa hänen vain etunimeltä tuntemansa uhri oli kutsuttuna vieraana. Miehet nauttivat alkoholia, kunnes Savolainen hermostui vieraansa puheista ja kävi tämän kimppuun.

Savolainen kertoi aluksi poliisille suuttuneensa vieraan kutsuttua häntä impotentiksi. Myöhemmin hän vaihtoi kertomustaan ja sanoi vieraansa saaneen mahdollisesti juoppohulluuskohtauksen ja yrittäneen ajaa Savolaisen ulos omasta asunnostaan.

Savolainen oli paininut häntä huomattavasti pienemmän miehen kanssa lattialla, kunnes Savolainen löi vierastaan kymmeniä kertoja rintaan veitsellä ja lopuksi viilsi tämän kurkun auki. Hän myös leikkasi kuolleen miehen sukuelimet irti saksilla.

Seuraavana päivänä Savolainen soitti hätäkeskukseen ja ilmoitti tappaneensa miehen.

 

Oikeudenkäynti alkoi viime helmikuussa, jolloin Savolainen todettiin syylliseksi uhrin kuolemaan.

Tuomio asiassa annettiin mielentilatutkimuksen valmistuttua. Sen mukaan Savolainen oli syyntakeinen eli vastuussa teoistaan. Puolustuksen mukaan Savolainen oli syyllistynyt tappoon, mutta oikeus katsoi teon täyttävän raakuudeltaan murhan tunnusmerkistön.

Mitään varsinaista motiivia murhalle oikeus ei pystynyt löytämään. Savolainen ei itse halunnut tulla kuulluksi oikeudenkäynnissään. Hänellä ei ole aiempia tuomioita väkivaltaisista rikoksista.

Savolainen ilmoitti tyytymättömyytensä tuomioon heti oikeudenkäynnin päättyessä, joten asian käsittely tullee jatkumaan Turun hovioikeudessa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic