Lounais-Häme

Haussa Vesihelmen leukamestari

 

Löytyykö kropasta puristusvoimaa? Oletko haka leuanvedossa? Jos, niin lauantaina kannattaa suunnata viihdeuimala Vesihelmeen näyttämään kykynsä.

Leuanvedon Vesihelmen mestaruus ratkaistaan klo 13-15 välisenä aikana ja kuka tahansa voi ilmoittautua uimalan kuntosalilla. Ajatus leikkimieliseen kilpailuun lähti Tammelan Ryskeen voimanostajilta, joita on paikalla salilla lauantaina. Heiltä voi kysellä myös voimanostoon liittyviä kysymyksiä, haastaa leuanvetokisaan tai mitata omaa puristusvoimaa.

Janne Hakala kertoo ottaneensa leuanvedon mukaan säännöllisesti treeniohjelmaan viime vuonna. Hakala on jo ehtinyt osallistua SM-kisoihinkin.

-Sain kymmenen hyväksyttyä suoritusta ja olin tyytyväinen, voimanostaja kertoo.

Hakala ja Vesihelmen palvelupäällikkö Totti Munck arvelevat, että Vesihelmen mestari saattaa olla kevyemmän kaliberin leuanvetäjä. Näkemys on hyvin looginen, koska leuanvedossa nostetaan omaa painoa. On siis lähtökohtaisesti eroa sillä, vetääkö ylös 60 vai 100 kiloa.

-Ote on hyvin yksilöllinen, eikä siihen pysty antamaan mitään tarkkaa ohjetta. Mitä vähemmän heiluu, sitä parempi, Munck näkee.

Leuanveto mittaa puristus- ja kehon voimaa. Se on tehokas treeniliike, jonka avulla kehittyy nopeasti. Sekä Munck että Hakala kannustavat kaikkia ottamaan leuanvedon treeniohjelmaansa.

-Pelkkä tangossa roikkuminenkin tekee hyvää niskahartia-ryhdille, Munck huomauttaa.

Hakala kertoo vanhan ajan yleisliikkeenä tunnetun leuanvedon parantaneen hänen voimailutuloksiaan ja pitävän paikatkin paremmassa kunnossa. Hänkin kannustaa kaikkia aloittamaan tangossa roikkumisesta. Puoli minuuttia saati minuutti voi kuulostaa kevyeltä, mutta ei ole niin yksinkertaista.

-Leuanvetokisan ideana on saada treenaajat heräämään liikkeen hyvyyteen. Esimerkiksi crossfitin suosion kasvun myötä myös leuanveto on kasvussa, Hakala iloitsee.

Vesihelmi täyttää siis Suomen juhlavuotena 24 vuotta ja Munckin mukaan pääjuhlapäivä on lauantaina. Leuanvetokisojen lisäksi ohjelmassa on paljon muutakin. Vesihelmessä on lapsille ja aikuisille tarkoitettu kiipeilyrata, pihalla on näytillä enduropyöriä ja itsensä voi kuvauttaa 10-kiloisen boakäärmeen seurassa ja kauneushoitolassa on tuote-esittelyjä sekä pihalla makkaratarjoilua.

Juhlan kunniaksi sisäänpääsymaksu on lapsilta 2 euroa ja aikuisilta 4 euroa. FL

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic