Lounais-Häme Forssa

Hautauspalvelu Calla laajentaa toimintaansa Forssaan: Hautausalan perheyrityksessä keskustelu on haastavan työn voimavara

Hautauspalvelu Calla oy laajensi toimintaansa Forssaan. Uusi hautaustoimisto aukeaa 3. elokuuta.
Hautauspalvelu Callan Forssan toimipiste avautuu 3. elokuuta Kartanonkadulle. Calla on perheyritys. Jukka (oik.) ja Joel Kuosa ovat molemmat mukana hautauspalvelun arjessa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Hautauspalvelu Callan Forssan toimipiste avautuu 3. elokuuta Kartanonkadulle. Calla on perheyritys. Jukka (oik.) ja Joel Kuosa ovat molemmat mukana hautauspalvelun arjessa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Hämeenlinnalainen Hautauspalvelu Calla oy avaa uuden hautaustoimiston Forssaan. Ajatus toiminnan laajentamisesta Lounais-Hämeeseen iti yrittäjä Jukka Kuosan mielessä viitisen vuotta. Suunnitelma sai sinetin, kun usean vuoden niin sanottuja poliisiajoja ajettuaan yritys voitti uudelleen helmikuussa 2020 poliisin tilaamista vainajakuljetuksista järjestetyn kilpailutuksen. Forssan lisäksi Callan hautaustoimistot palvelevat Riihimäellä, Hämeenlinnassa, Lammilla ja Espoossa. Yrittäjän mukaan Forssan toimipisteen avaaminen oli luonteva ratkaisu.

– Hoidamme poliisin tilaamia vainajakuljetuksia koko Kanta-Hämeen alueella. Haemme esimerkiksi onnettomuudessa tai kotiinsa kuolleen vainajan poliisin toimeksiannosta, Kuosa kertoo.

Toimitila lähellä seurakuntaa ja sairaalaa

Sopiva liiketila hautaustoimistolle löytyi Kartanonkadulta. Yrittäjän mukaan sijainti on hyvä, sillä seurakuntatalo on aivan toimitilojen vieressä. Myös sairaalaan ja hautausmaalle on lyhyt matka. Elokuun 3. päivänä avattavasta hautaustoimisto palvelee kaikissa hautajaisjärjestelyihin liittyvissä asioissa. Yritys hoitaa tarvittaessa myös perunkirjoituksen.

– Meiltä tilattavat kukat tulevat Forssan alueella Kukkakauppa Satulinnasta. Meillä on myös oma pitopalvelu Vanajan Juhlapalvelut, joiden kautta muistotilaisuuden järjestäminen onnistuu. Forssan hautaustoimisto työllistää lisäksemme yhden työntekijän, Kuosa toteaa.

Yrittäjä arvioi, että pelkistettyjen hautajaisten hinta on tällä hetkellä noin 500 euroa. Mikäli kokonaishinnassa otetaan huomioon muistotilaisuus ja hautakivi, hinta on noin 2500 euroa.

Hautauspalvelu Callan Forssan toimipisteestä saa kaiken tarvittavan hautajaisten järjestämiseen. Palveluita ei tuputeta, vaan asiakas tekee itse päätökset hautajaisjärjestelyihin liittyen. Jukka (takana) ja Joel Kuosa nostavat arkkua paikalleen.

Kuolema on läsnä vuorokauden ympäri

Calla oy on perheyritys. Kuosa ja hänen poikansa Joel huolehtivat yhdessä vainajakuljetuksista. Kuolema on läsnä perheen arjessa jatkuvasti, sillä hautauspalvelu päivystää vuorokauden ympäri. Koska tahansa voi tulla toimeksianto vainajan hausta.

– Aloitin vakituisena työntekijänä yrityksessä 17-vuotiaana. Jo varhain tiesin, että haluan jatkaa isän jalanjäljissä hautauspalvelualalla, Joel Kuosa kertoo.

Hänen mukaansa perheen läsnäolo auttaa käsittelemään työssä kohdattavat vaikeat hetket.

– Keskustelu on valtava voimavara. Vaikka työ ei tule uniini, näkemistään asioista on välillä hyvä puhua jonkun kanssa, joka ymmärtää, mitä arki tässä työssä on, Joel sanoo.

Lapsivainajat ja onnettomuuksien uhrit jäävät mieleen

Jukka Kuosan mukaan työ hautaustoimistossa ei sovi kaikille. Työ vaatii empatiakykyä ja rauhallisuutta. Yrittäjän mukaan vainajien näkemiseen on vuosien myötä tottunut. Hän kuitenkin myöntää, että ensimmäinen ”keikka” pelotti. Toisinaan kuolemat jäävät pohdituttamaan, kuten esimerkiksi lapsivainajat ja onnettomuuksien uhrit. Yksi syy, joka on saanut hänet kuitenkin jäämään alalle, on halu auttaa.

– Tässä työssä saa auttaa jatkuvasti ihmisiä. On hienoa, jos surun keskellä omaisia voi auttaa edes jollakin tavalla eteenpäin, Kuosa perustelee. FL

Hautauspalvelu Calla on hämeenlinnanlainen perheyritys. Joel Kuosa (vas.) tiesi jo varhain, että hän haluaa jatkaa isänsä Jukan jalanjäljissä hautauspalvelualalla.

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic