Lounais-Häme

Heavyneulonnan MM-kisojen ilmoittautuminen avautuu

Lajissa neuloja pääsee esittelemään kädentaitojen lisäksi lavakarismaansa. Viime vuonna finaaliin pääsi kilpailijoita kahdeksasta maasta.
Kirjavakin langan neulonta käy metallimusiikin tahtiin. Kuvituskuva. Kuva: Seppo Pessinen
Kirjavakin langan neulonta käy metallimusiikin tahtiin. Kuvituskuva. Kuva: Seppo Pessinen

Heavyneulonnan (Heavy Metal Knitting) ensimmäiset maailmanmestaruuskilpailut järjestettiin heinäkuussa 2019. Kilpailu järjestetään seuraavan kerran kesällä 2020, ja hakuaika kilpailuun on käynnistetty Suomen talven pimeimpänä päivänä. Hakemuksia karsintavaiheessa otetaan vastaan 31. maaliskuuta 2020 saakka.

Heavyneulonnassa neuloja ottaa pääartistin roolin metallibändissä. Idea on yksinkertainen: kun bändi soittaa metallia, neuloja neuloo, moshaa ja heiluu puikkoineen ja lankoineen musiikin mukana. Heavyneulonnassa yhdistyvät kädentaidot ja metallimusiikki uudella tavalla, jonka tuloksena on innoittavia esityksiä.

Viime kesänä sana kilpailusta lähti kirimään nopeasti ympäri maailman.

Vuoden 2019 kilpailun karsintavaihe houkutteli 26 kilpailijaa 13 maasta ympäri maailman kilpailemaan heavyneulonnan maailmanmestarin tittelistä. Lopulta 12 esitystä kahdeksasta eri maasta saapui Joensuussa järjestettyyn finaaliin näyttämään heavyneulontataitonsa.

Ensimmäisen vuoden voittaja ja ensimmäinen heavyneulonnan maailmanmestari oli viisihenkinen japanilainen ryhmä Giga Body Metal. Crafts with Ellen Tanskasta sijoittui toiseksi ja 9” Needles Yhdysvalloista kolmanneksi.

Vuoden 2020 Heavyneulonnan maailmanmestaruuskilpailuiden karsinta-aika päättyy maaliskuun 31. päivänä. Karsinta-ajan jälkeen tuomaristo valitsee 12 kilpailijaa, jotka pääsevät esiintymään live-tapahtumassa Joensuussa 15. ja 16. heinäkuuta. Varsinaisen finaalin päivämäärä on 16. heinäkuuta.

Karsintakierroksessa heavyneulojan on tehtävä itsestään yhden minuutin heavyneulontavideo, jossa on käytettävä kilpailun järjestäjän valitsemaa musiikkia. Kilpailun viralliset kappaleet tänä vuonna ovat kolmelta joensuulaiselta metallibändiltä: Decrowned -yhtyeen Fortress, Hiitola Unholy Creaturesin Kolme Toivomusta ja Nevicaten The Surface.

Uusimmat

Näkoislehti

16.7.2020

Fingerpori

comic