Lounais-Häme

Heikki Heittola on Humppilan vuoden yrittäjä

Humppilan vuoden yrittäjänä on palkittu henkilönostimien vuokrausyrittäjä Heikki Heittola A.H-Lift oy:stä. Hämeen Yrittäjät ja paikallisyhdistys Humppilan Yrittäjät luovuttivat palkinnon Humppilan yrittäjäjuhlassa Otsolan Hovissa lauantai-iltana.

Heikki Heittola on ollut yrittäjä yli 30 vuotta elämästään. Metallityöt vaihtuivat vuonna 2002 kokonaan henkilönostinten vuokraukseen, kun omaan yritykseen ostetut kaksi nostinta olivat koko ajan vierailla menossa.

-Siihen aikaan ei ollut juurikaan kilpailua. Nyt on toisin, kilpailua on ja se näkyy siinä, että hinnat eivät ole juurikaan nousseet.

Toiminimi vaihtui osakeyhtiöön vuonna 2006. Nykyisin yritys työllistää yrittäjänsä lisäksi kaksi työntekijää. Myynnin kasvu on ollut vuosittain 10 prosentin luokkaa.

-Palvelu on se, millä yritys on onnistunut kasvattamaan myyntiä joka vuosi, Heittola toteaa.

Heittolalle palveluasenne tarkoittaa sitä, että yrittäjä on aina tavoitettavissa. Toisin sanoen puhelimeen vastataan aina.

-Paitsi saunassa, hän sanoo ja naurahtaa.

Lisäksi palveluun kuuluu, että asiakkaalle valitaan juuri hänelle sopivin laite yhdessä. A.H-Liftin toimintaperiaatteisiin kuuluu myös, että nostimet viedään perille ja noudetaan käytön jälkeen pois. Perusteluna on se, että tarvittaessa voidaan antaa käyttöön opastus paikan päällä.

-Noin 95 prosentille asiakkaista kuljetamme nostimet. Se kuuluu tähän meidän palvelupakettiin, hän sanoo.

Yritystoiminta alkoi kahdesta omaan käyttöön ostetusta henkilönostimesta, nyt nostimia on noin 50 kappaletta. Kaikkein eniten niitä vuokrataan rakentamiseen liittyville työmaille.

Kiivain sesonki alalla on heinäkuusta elokuun loppuun. Rakentaminen kuitenkin vilkastuu jo maaliskuulla ja hiljenee isänpäivän aikoihin. Talvikaudella kysyntää on lähinnä sisätilojen henkilönostimille.

-Talvella voidaan sitten viettää hiukan vapaa-aikaakin.

Heittolalle on kunnia-asia, että koneet ovat sovitussa paikassa sovittuna aikana. Heittolan mukaan tästä on kiittäminen myös työhönsä sitoutuneita työntekijöitä. Luottamus pelaa kumpaankin suuntaan.

Vuoden yrittäjä -palkinto lämmittää Heikki Heittolan mieltä. Tunnustus tuntuu arvokkaalta etenkin siksi, että se tulee toisilta yrittäjiltä.

-Yrittäjäkollegat tietävät tarkkaan, mitä yrittäminen todella on, sanoo Heittola. FL

A.H-Lift oy
Yrittäjä: Heikki HeittolaPerustettu: 2002, osakeyhtiöksi 2006Työntekijöitä: 2Liikevaihto: 250 000 €Toimiala: Henkilönostimien vuokrausMuuta: Toimipisteet Humppilassa ja Forssassa. Humppilan vuoden yrittäjä 2017.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic