Lounais-Häme

Heikkokuntoinen Matkun Kreiviläntie halutaan peruskorjata – kuntalaisaloite vireillä

Matkun kylän viiden kilometrin mittainen Kreiviläntie on korjauksen tarpeessa. Tiessä on valtava määrä kuoppia ja kohoumia. Tiellä on paljon läpiajoliikennettä ja sitä käytetään myös metsätalouden kuljetuksiin, sillä se on alueella tärkeä yhdystie.

Forssan kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Johanna Häggman on aloittanut keräämään allekirjoituksia kuntalaisaloitteeseen, jossa vaaditaan Kreiviläntien peruskorjausta.

– Koska monesta yrityksestä huolimatta Kreiviläntien peruskorjaus ei ole edennyt, me allekirjoittaneet vaadimme, että kaupunki ryhtyy uudelleen konkreettisiin toimenpiteisiin sidosryhmineen Matkun Kreiviläntien peruskorjauksen käynnistämiseksi, kuntalaisaloitteessa lukee.

 

Häggman oli jo aikaisempina vuosina tehnyt Kreiviläntiestä kaksi valtuustoaloitetta.

-Forssan kaupunginhallitus on lausunut tiestä Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle vuosittain ja viime vuonna kaupunginhallitus kutsui ely-keskuksen virkamiehiä tutustumaan tiehen. He eivät ole kuitenkaan kutsuun vastanneet, vaikka kutsu on toistettu kaupunginjohtaja Jari Kesäniemen toimesta useamman kerran, Häggman sanoo.

-Myös Hämeen liitto on lupautunut olemaan mukana Kreiviläntien kunnossapitoa koskevassa edunvalvonnassa. Täytyy kohta miettiä maakuntajohtajan kanssa, että mihin toimenpiteisiin mahdollisesti ryhdytään, että meidät otettaisiin vakavasti, Häggman jyrähtää.

Häggmanin mukaan Uudenmaan ely-keskus kohdistaa suurimman osan tienkunnostuksistaan Uudellemaalle. Päätöstä perustellaan Uudenmaan suuremmalla väestömäärällä.

-Muut alueet tarvitsevat yhtä lailla kunnostusta. Forssan seutu on ollut huonossa asemassa, kun rahoja on jaettu. Toivoisin, että tämän tien kunnostushanke sieltä löytyisi lähitulevaisuudessa, Häggman kertoi.

 

Kreiviläntien kuoppia ja reikiä on silloin tällöin paikkailtu, mutta tien kohoumia paikkaukset eivät korjaa.

Uusin reikä löytyy tien alkupäästä. Reikään on pystytetty aurauskeppi tienkäyttäjien varoittamiseksi.

-Juuri yksi asukas Matkusta soitti minulle ja sanoi, että hän oli pyytänyt sinne paikkausta. Asukas kertoi myös sellaisen tiedon, että joskus tiellä on paikkailtu sellaisia kuoppia, jotka ei ole edes autojen ajoreiteillä vaan jotenkin sivummalla. Välillä suoritetaan siis ihan turhia korjauksia, Häggman paljastaa.

 

Tien huonosta kunnosta eivät ole valittaneet pelkästään kyläläiset, sillä tie on laajassa käytössä.

-Yhteydenottoja on tullut ulkopaikkakuntalaisilta, jotka kyselevät, että eikö aloitetta voi muutkin kuin forssalaiset allekirjoittaa, Häggman sanoo.

Matkulaisten aktiivisuus tien kunnostusta kohtaan kerää kiitosta kaupunginhallituksen varapuheenjohtajalta.

-Ihmiset ottavat tien kunnon useasti puheeksi. Se on sellainen asia, mikä haluttaisiin täälläpäin Forssaa ensimmäisenä kuntoon. Kyläläiset ovat myös kyselleet, että voisivatko he kiertää keräämässä allekirjoituksia kuntalaisaloitteeseen, Häggman mainitsee.

Kuntalaisaloitteeseen voi osallistua joko internetissä osoitteessa kuntalaisaloite.fi tai allekirjoittamalla aloitteen Matkun kyläntalolla osoitteessa Matkuntie 630. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic