Lounais-Häme Hämeenlinna

Heimon Kala sai luvan viedä kalaa Rengosta Kiinaan

Jyri Jyrävä ja Mikko Haikka fileoivat lohta Heimon Kala Oy:n laitoksella Rengossa huhtikuussa 2015. Arkistokuva: Juhani Salo

Rengossa toimiva kalatuotteiden valmistaja Heimon Kala Oy on saanut luvan viedä suomalaisia kalatuotteita Kiinaan.

Maa- ja metsätalousministeriö kertoi tiistaina Heimon Kalan ja kahden muun suomalaisen kalatuotteiden valmistajan saaneen uuden vientihyväksynnän Kiinan viranomaisilta.

Luvat ovat laitoskohtaisia ja niitä on Suomessa nyt yhteensä neljällä yrityksellä. Ensimmäinen lupa myönnettiin suomalaislaitokselle viime tammikuussa Kiinaan tehdyn vienninedistämisvierailun yhteydessä.

Vientilupien avaamista on valmisteltu yhteistyössä maa- ja metsätalousministeriön, ulkoministeriön ja Ruokaviraston kesken. Ruokavirasto toimitti Kiinan viranomaisille laajat selvitykset kalatuotteiden valmistuksesta Suomessa, ja kiinalaisviranomaiset tekivät myös tarkastuskäynnin suomeen.

– Saadut hyväksynnät ovat hyvä esimerkki siitä, kuinka vuosien pitkäjänteinen työ viennin eteen tuottaa tulosta suomalaisen elintarviketuotannon hyväksi, toteaa vientijaoston päällikkö Jenni Kiilholma Ruokavirastosta. HäSa

Uusimmat

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic