Lounais-Häme

Heinäluoma: Pelon ilmapiirin luominen ei ole toimiva työllisyyslääke

Helsinki
16.10.2018, 14:47

Kotimaa

Kansanedustaja Eero Heinäluoman (sd.) mukaan palkansaajan oikeuksien heikentäminen, epävarmuuden synnyttäminen ja pelon ilmapiirin luominen työyhteisöihin eivät ole toimivia työllisyyslääkkeitä.
Heinäluoman mukaan pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallitus on irtisanomislakihankkeellaan kylvänyt työmarkkinoille riidan siemenen, josta on kasvamassa todellinen uhka sekä palkansaajien oikeuksille että vakaalle talouden toimintaympäristölle.
Heinäluoma esitti SDP:n ryhmäpuheenvuorossa eduskunnassa, että eduskunta toteaa, että hallitus ei nauti sen luottamusta.

Sipilä: Poliitikoilta vaaditaan rohkeutta ja päättäväisyyttä

Eduskunnassa keskustellaan tänään hallituksen työllisyyspolitiikasta ja kiistellystä irtisanomislaista.
Pääministeri Juha Sipilä sanoi eduskunnalle, että hyvinvointiyhteiskunta vaatii vieläkin korkeampaa työllisyysastetta ja että poliitikoilta vaaditaan siksi rohkeutta ja päättäväisyyttä. Sipilä muistutti hallituksen tiedonantoa esitellessään, että tulevien vuosien haasteet edellyttävät vähintään 75 prosentin työllisyysastetta.
– Tämän vuoksi hallitus on osana työllisyyttä edistäviä toimia valmistelemassa ja tuomassa eduskuntaan esityksen laiksi työllistämiskynnyksen alentamisesta alle kymmenen hengen yrityksissä, pääministeri perusteli kiisteltyä lakihanketta.
– Perustuslain mukaan ketään ei saa ilman lakiin perustuvaa syytä erottaa työstään, Sipilä sanoi, muttei esittelypuheenvuorossaan eritellyt, millaisia syitä lakiin on mahdollisesti tulossa.
Sipilä sanoi, että hallitusta on painostettu lopettamaan pienten yritysten irtisanomissuojaa keventävän esityksen valmistelu. Hän kuitenkin myös kiitti ay-liikettä yhteistyöstä kilpailukykysopimuksen aikaansaamisessa.
Hallitus sanoo tiedonannossaan jatkavansa pienten yritysten työllistämiskynnyksen madaltamista koskevan esityksen valmistelua, jos eduskunta antaa luottamuksen hallitukselle tässä asiassa.
Palkansaajajärjestöt ovat jo antaneet ymmärtää, että vastatoimia ei peruta, vaikka lakihanke huomenna äänestyksessä saisi eduskunnan tuen, sillä itse lakiesitystä ei ole vielä annettu eduskunnalle.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic