Lounais-Häme

Heinämessujen kävijämäärä jäi edellisvuosien lukemiin

Kutomolla viikonloppuna järjestetyillä Heinämessuilla oli mukana 135 näytteilleasettajaa, mikä vastasi edellisvuoden lukemia. Odotuksissa oli kävijäennätyksen rikkominen, kun messujen ensimmäisenä vuonna 2016 kävijäarvio oli 22 000 henkeä.

Viime vuonna 2017 Heinämessuilla arvioitiin käyneen noin 23 000 henkeä, tuhat enemmän kuin edellisvuonna.

-Määrä perustuu todellakin arvioon, koska ei ole mitään mittausjärjestelmää. Tapahtumalla ei ole pääsymaksua ja ihmiset tulevat alueelle eri reittejä kuka mistäkin, kertoo Hämeen Sanomien myyntijohtaja Mika Sutinen.

Sutinen pohti tämän vuoden kävijämäärää isommalla työjoukolla ja muutamien sellaisten kanssa, jotka ovat olleet jokaisilla Heinämessuilla aiemmin.

-Sen parempaa arvausta ei voi sanoa, kuin että ihmisiä oli suurin piirtein saman verran kuin mitä aiemminkin. Silloin puhutaan haarukasta 22 000–24 000.

Messukävijöiden lukumäärä jäi siis suurin piirtein samoihin lukuihin, kuin mitä edellisvuosina. Sutinen ei kuitenkaan asiaa harmittele.

-Olemme kovin tyytyväisiä. Keli oli kuitenkin suhteellisen hyvä, joten tältä alueelta se voi olla maksimi, mitä tällaiseen tapahtumaan voi saada.

-Muutama näytteilleasettaja sanoi, että heillä oli paljon asiakkaita alueen ulkopuolelta. He saattoivat hyvinkin olla mökkiläisiä, jotka tulivat Helsingistä, Espoosta ja muualta.

Kova tuuli aiheutti tällä kertaa harmia muutamille näyttelyosastoille, joista 90 prosenttia oli ulkona.

-Oli vaikea saada pidettyä telttoja kasassa, mutta säälle emme tietenkään mahda mitään.

Heinämessut järjesti jälleen Hämeen Sanomat konserni, johon kuuluu myös Forssan Lehti. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti