Lounais-Häme Forssa

Heinämessut keräsivät noin 23 000 kävijää – Messujuna oli erityisen suosittu

Heinämessut keräävät tuhansia kävijöitä Forssan Kutomolle vuosittain. Tänä vuonna lauantai oli messupäivistä vilkkain. Kuva: Lassi Puhtimäki
Heinämessut keräävät tuhansia kävijöitä Forssan Kutomolle vuosittain. Tänä vuonna lauantai oli messupäivistä vilkkain. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kutomon alueella järjestettävät Heinämessut näyttivät olevan tänäkin vuonna menestys.

Messut järjestettiin pari viikkoa tavanomaista aiemmin, jotta yhä useampi näytteilleasettaja pääsisi osallistumaan. Lomakausi ja kesäsesonki ovat aiemmin estäneet joidenkin näytteilleasettajien osallistumisen.

– Esimerkiksi Viking Line ja Sastamalan kaupunki pääsivät nyt mukaan, koska messut järjestettiin ennen kesäsesonkia ja lomia. Molemmat tahot toivat mukanaan lasten suosikit, Ville Vikingin ja Herra Hakkaraisen, kertoo messuvastaava Hanna Velin.

Näytteilleasettajia oli ennätyksellisesti yli 150. Viime vuonna niitä oli reilut 130.

– Odotamme toki, että ensi vuonna näytteilleasettajia saadaan vielä enemmän, Velin sanoo.

Hän ei kuitenkaan tiedä, mikä on kesän 2020 Heinämessujen ajankohta. Päätös tehdään myöhemmin.

Kävijöitä tuntui riittävän messuilla suurin piirtein yhtä paljon kuin viime vuonna. Velinin mukaan kaksipäiväiset messut keräsivät yhteensä 23 000 – 24 000 kävijää. Mennyttä viikonloppua leimasi kuitenkin se, että kävijöitä tuli alueelle tasaisena virtana. Hiljaisia hetkiä ei ollut, mutta tungokseltakin vältyttiin.

Pientä ahtautta riitti sen sijaan Messujunassa, joka kiersi Forssan keskustassa. Moni halusi kyytiin useamman kerran, vaikka ensikertalaisiakin riitti jonoksi asti.

Velinin mukaan tämän vuoden Heinämessuja leimasi myös runsas määrä lapsille suunnattua tekemistä. Ville Vikingin, Herra Hakkaraisen ja Messujunan lisäksi suosikkeja olivat esimerkiksi Börje-alpakka sekä messujen live-esitykset.

– Oli ilo kuulla kävijöiltä, että moni lähti messuille koko perheen tai parhaimmillaan koko suvun voimin.

Se on selvää, että Heinämessut järjestetään ensi vuonnakin. Tapahtuman täytyy kuitenkin ottaa tulevaisuudessa huomioon se, että Forssan voimalaitos ja sen läheisyydessä olevat tontit on juuri myyty. Tonteille on tarkoitus rakentaa. Velin ei kuitenkaan halua vielä ottaa kantaa siihen, miten tapahtuman järjestelyt hoidetaan tulevina vuosina. Hänen mukaansa Forssassa ja mahdollisesti jopa Kutomon alueella riittää kyllä tilaa, vaikka voimalaitoksen edusta olisikin pois käytöstä. FL

Uusimmat