Lounais-Häme

Heinämessut on vallannut paikkansa

Heinämessuilla on 135 näytteilleasettajaa, mikä vastaa edellismessujen lukemia.

Kun viime vuonna Heinämessuilla oli lähes 24 000 kävijää, odotuksissa on nyt ennätyksen rikkominen. Ensimmäisenä vuonna kävijäarvio oli 22 000 henkeä.

-Kävijämäärä nousee pikkuhiljaa, kun ihmiset oppivat tietämään, mistä on kysymys, he tulevat uudestaan ja kertovat kavereillekin, sanoo asiakkuuspäällikkö Hanna Velin Hämeen Sanomista.

-Kun saatiin sääkin kohdilleen kaikista ennakkovaroituksista huolimatta. Meillähän on loistava messusää sekä huomenna että ylihuomenna. On pilvipoutaista kuten messuilla kuuluu ollakin, eikä hellettä.

 

Ohjelmaa messuilla riittää Rykkerin muotinäytöksistä varusmiessoittokuntaan saakka. Lauantai-illan uutuutena on Tyykiblues samalla messualueella. Sunnuntain uutuus on Ylämaan kisat, Highland Games.

Heinämessuille on ilmainen sisäänpääsy, mutta illan Tyykiblues on maksullinen tapahtuma.

-Jos haluaa varmistaa pääsynsä Tyykibluesiin, messuravintolastahan voi käydä ostamassa liput jo valmiiksi päivällä, Hanna Velin sanoo.

Hän kuvaa näytteilleasettajakattausta monipuoliseksi. On uusia ja ennen mukana olleita.

-Se kertoo siitä, että tapahtuma on ollut mukava ja näytteilleasettajat haluavat tulla uudestaan. Tämä on iso alue, jonne mahtuu hyvin myös uusia.

 

Tilaisuudessa on koettavaa ja tehtävää myös lapsiperheille. On resiinalla ajoa, talutusratsastusta, keppihevostelua ja leikkipaikkaa. VPK:n lisäksi paikalla on Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen ambulanssi, jonka välineisiin pääsee tutustumaan.

Kävijäkyselun perusteella Heinämessuilla käy väkeä laajemmalti Tamperetta, Turun lähistöä ja pääkaupunkiseutua myöten. Moni alueen kesämökkiläisistä viettää messuilla päiväänsä.

Myyntijohtaja Mika Sutinen Hämeen Sanomat oy:stä toteaa, että Heinämessujen talousluvut todistavat tasaista tarinaa. Hän arvioi, että Heinämessut, jota tehdään lähinnä Forssan Lehden brändillä, on lunastanut paikkansa.

 

Loimi-Hämeen Jätehuolto on ottanut Heinämessuille osaa alusta asti. Sinivalkoisella teltalla on tarjolla jäteoppaita, jäteneuvontaa ja matkaroskapusseja.

-Messut palvelee meitä hyvin. Tapahtuma tavoittaa hyvin ulkopaikkakuntalaisia ja vapaa-ajan asukkaita. Meidän näkökulmasta tämä on tosi hyvä tapahtuma, toteaa tiedottaja Suvi Lehtinen.

Countryhomes Silmälän lomamökit Tammelasta on paikalla myös kolmatta kertaa. Elina Silmälä toteaa, että heillä messutoiminta on kasvanut niin, että nyt heillä on loma-asuntojen esittelyn lisäksi kotoisa pullakahvila, joka myy itse tehtyä pullaa ja sämpylää. Silmälä kiittää tapahtuman rentoa tunnelmaa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic