Lounais-Häme

Heinämessut tuovat Kutomolle kuhinaa taas heinäkuun alussa

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetyt Heinämessut saivat huippusuosion. Forssan lehden ja Hämeen Sanomat -konsernin järjestämät yleismessut keräsivät Forssan Kutomon alueelle kahden päivän aikana 20 000 kävijää ja yli 120 näytteilleasettajaa.

Tapahtuman järjestäminen on aina vähän hyppy tuntemattomaan, mutta Heinämessujen kohdalla se kannatti.

-Onnistuneet messut. Yhtään negatiivista palautetta en kuullut kävijöiltä tai näytteilleasettajilta, Forssan Lehden markkinointipäällikkö Heli Hieperi iloitsee.

-Tällaiselle koko perheen kesätapahtumalle, joka järjestetään päivällä, oli Forssassa selvästi tarvetta, asiakkuuspäällikkö ja messuvastaava Hanna Velin Hämeen Sanomista sanoo.

Etenkin historiallinen ja kaunis Kutomon ympäristö tapahtuman miljöönä keräsi kiitosta.

-Messuille on helppo tulla, ja kauppojen kautta parkkipaikkoja on loistavasti, Hämeen Sanomien myyntijohtaja Mika Sutinen kuvailee.

 

Toisiin Heinämessuihin tulee vain pieniä muutoksia viime vuodesta. Pääajatus on edelleen sama: yleismessut, joilta jokainen löytää varmasti jotakin.

Tänä vuonna ohjelmalavan paikka siirtyy Vanhan Kutomon ja Citymarketin välisestä tilasta joen rannassa sijaitsevalle sisäpihalle.

Samalla sisäpihalla toimii jälleen messuravintola. Tänä vuonna messuravintolasta vastaavat ravintola Iso Piippu ja sen yrittäjä Mikko Silmälä.

-Luvassa on myös iltaohjelmaa. Paikalla on illalla esiintyjä, ja terassi on auki messujen jälkeenkin, Silmälä kertoo.

Näyttelyalue laajenee myös sisätiloihin. Osa näytteilleasettajista on tänä vuonna sisällä vanhoissa Finlaysonin tehdastiloissa.

-Lisäksi lapsille on entistä enemmän tekemistä, Sutinen lisää.

 

Messuille toivotaan samanlaista kävijämäärää kuin viime vuonna.

-Olisihan se hienoa, jos kävijämäärä vielä nousisi, mutta olisimme samaankin aikalailla tyytyväisiä. Pitää olla realistinen sen suhteen, paljonko alueella on väkeä, Sutinen pohtii.

Kutomo on loistava paikka Heinämessuille myös siinä suhteessa, että Prisma ja Citymarket ovat aivan naapurissa.

-Kaupoissa käy kesäviikonloppuna 15000 ihmistä, jo sitä kautta tulee runko. Suuri osa varmasti poikkeaa tällaisessa ilmaistapahtumassa kauppareissunsa lomassa, Sutinen sanoo.

Järjestelyt alkavat olla pikkuhiljaa loppusuoralla, kun tapahtumaan on noin kuukausi aikaa. Näytteilleasettajien määrä kasvaa viime vuodesta, mutta tilaa alueella on edelleen.

-Myyntityö jatkuu loppuun asti. Messualue on niin laaja, että kaikki halukkaat näytteilleasettajat mahtuvat mukaan kyllä, Velin sanoo. FL

Heinämessut Forssan Kutomon alueella la 1. heinäkuuta. klo 10–18 ja su 2. heinäkuuta klo 10–17. Vapaa pääsy.www.heinamessut.fi

Uusimmat

Fingerpori

comic