Lounais-Häme

Heinien ja koivun siitepölymäärät enimmäkseen vähäisiä

Koivun siitepölymäärät ovat maan eteläosissa enimmäkseen vähäisiä, mutta voivat nousta ajoittain kohtalaisiksi. Kuva: Kati Laukkanen

Heinien kukinta voimistuu maan etelä- ja keskiosissa. Kukinnan voimistumisesta kertoo Norkko-siitepölytiedotus, jonka tuottaa Turun yliopiston Aerobiologian yksikkö yhteistyössä Ilmatieteen laitoksen kanssa. Tiedote perustuu mittaustulosten ja sääennusteiden perusteella tehtyihin mallinnuksiin siitepölytilanteen kehittymisestä lähipäivien aikana. Tuorein tiedote ulottuu 10. kesäkuuta asti.

Heinien siitepölymäärät ovat enimmäkseen vähäisiä maan etelä- ja keskiosissa, mutta määrät voivat nousta ajoittain kohtalaisiksi. Kukinnan odotetaan alkavan Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa lähipäivien aikana, mutta siitepölymäärien odotetaan jäävän vähäisiksi.

Koivun kukinta päättyy maan keskiosissa ja jatkuu maan pohjoisosissa Pohjois-Lappia lukuun ottamatta. Kukinnan odotetaan alkavan Pohjois-Lapissa lämpimillä kasvupaikoilla. Koivun siitepölyä kulkeutuu maan eteläosiin ja Pohjois-Lappiin.

Koivun siitepölymäärät ovat maan eteläosissa enimmäkseen vähäisiä, mutta voivat nousta ajoittain kohtalaisiksi. Muualla maassa määrät vaihtelevat kohtalaisista runsaisiin, mutta voivat nousta ajoittain erittäin runsaiksi maan pohjoisosissa.

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic