Lounais-Häme

Heittäytymistä lasten ehdoilla

 

Forssalainen isännöitsijä ja kiinteistönvälittäjä Mikko Ryyppö on työssään tyylikkäästi pukeutunut ja kohtaa päivittäin tilanteita, joissa pitää käyttäytyä asiallisesti, jopa jäykästi. Huomenna vietetään Anna lapsesi pukea sinut -päivää, johon Ryyppö aikoo osallistua, vaikka tietää, että pukeutumiskoodi on varmuudella aivan erilainen kuin yleensä.

Ryypön mukaan pääsyy päivään osallistumisessa on se, että lapsilla olisi hauskaa.

-Elämän ei tarvitse aina olla jäykkää ja asiallista. Päätin jo ennen lasten syntymää, että teen lasteni kanssa sellaisia juttuja, joista kaikki pitävät. Tykkään heittäytyä moniin asioihin ja nimenomaan lasten ehdoilla. Pojat tulevat muistamaan pitkään sen, että saivat pukea minut mielensä mukaan ja minusta otettiin kuva lehteen, Ryyppö kertoo.

-Aina ei tarvitse olla jotain erikoista, ihan tavallinen arjen yhdessäolo riittää. Laskin joskus, että lokakuussa olin joka viikko 12 kertaa jäähallilla lasten harrastusten mukana, vaikka minua ei siellä tarvitakaan. Kun pojat tulevat yläasteikään, he kaipaavat enemmän kavereidensa seuraa, hän jatkaa.

Anna lapsesi pukea sinut –päivä on valtakunnallinen tapahtuma, joka sai inspiraation brittiläisen bloggari Summer Bellessalta. Facebookissa siihen on ilmoittanut osallistuvansa yli 1300 ihmistä ja paljon kiinnostuneita päälle. Tapahtuman suojelijana toimii lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila ja sen järjestäjä on televisio- ja radiotoimittaja Lauri Salovaara, jolta Ryyppökin sai idean lähteä mukaan.

Tapahtuman tiedotteessa muistutetaan, että meillä aikuisilla se on rajoittuneempi johtuen kaiken maailman säännöistä, mitä olemme mieleemme rakentaneet, mutta lapsilla on mahtava mielikuvitus.

-Annetaan edes yhden päivän aikana lapsen mielikuvituksen päästä valloilleen ja sallitaan heidän pukea meidät haluamallaan tavalla. Pyydä lastasi valitsemaan vaatteet, joihin pukeudut yhden päivän ajaksi. Näytä hänelle vaatekaapit, mistä materiaalia löytyy. Ja kyllä, ne karvahatut ja uimakamppeet myös. Sitten kiität häntä loistavasta valinnasta ja lähdet töihin, kouluun tai jonnekin ihmisten ilmoille, Salovaara kannustaa. FL

 

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti