Lounais-Häme

Helander huippuheitostaan: "Ysillä alkava tulos on mahdollinen"

Helsinki/Pietarsaari
07.07.2018, 18:07

Urheilu-uutiset

Keihäänheittäjä Oliver Helander ei näe rajoja tuloskehitykselleen. Lauantaina Pietarsaaressa syntynyt ennätys 88,02 nosti hänet kauden maailmantilastossa kuudenneksi, mutta 21-vuotias heittäjä uskoo voivansa yltää vieläkin pidemmälle.
– Uskon siihen, että jos pääsen vielä samanlaisiin olosuhteisiin heittämään, ysillä alkava tulos on mahdollinen tällä kaudella, Pietarsaaren oloja kehunut Helander sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.
Hän heitti hirmukaaren ruotsinkielisen yleisurheiluliiton SFI:n mestaruuskilpailussa. Se syntyi ensimmäisellä heitolla, eikä Helander enempää heittänyt.
Hän on parantanut ennätystään harppauksin. Toukokuussa Vantaalla keihäs kaartoi 85,46 metriä, ja edellinen paras tulos parani silloin viidellä metrillä. Lauantaina hän laittoi ennätykseensä vielä 2,5 metriä lisää.
Todella pitkä kaari on Helanderin mukaan ollut tuloillaan monta kertaa.
– Tiesin tänne tullessa, että jos on hyvät olosuhteet, keppi lentää pitkälle. Tässä on kuitenkin kesän mittaan tullut useampi pitkä yliastuttu, ja sitten oli tuo Pihtiputaan kisa, joka oli mikä oli, Helander viittasi viikko sitten kisattuun vastatuulikisaan.

Kalevan kisoissa mestaruus haussa

Helander nousi kotimaisella kärkituloksellaan Suomen kaikkien aikojen tilastossa seitsemänneksi. Kova tulos toi luottamusta elokuun alkupuolella Berliinissä kisattaviin EM-kilpailuihin.
– Onnistuminen tuntui hyvältä ja tekee tietenkin hyvää itseluottamukselle, Helander sanoi.
Hän kilpailee seuraavan kerran Kalevan kisoissa Jyväskylässä kahden viikon kuluttua.
– Siellä yritän voittaa. Siitä kilpailustahan on tulossa hyvä, kun Antti Ruuskanen näyttää olevan hyvässä kunnossa. Toivon mukaan joku kolmas heittäjä tekee siellä EM-rajan, että saadaan kolme miestä EM-kisoihin, Helander ennakoi.
Maailmantilaston kauden kärkimies on saksalainen Johannes Vetter 92,70 metrin kaarella. Yli 90 metrin ovat heittäneet myös saksalaiset Andreas Hofmann (92,06) ja Thomas Röhler (91,78). Helanderin edellä kauden tilastossa ovat myös Tshekin Jakub Vadlejch 89,02:lla ja Viron ennätyksen 88,73 Turussa heittänyt Magnus Kirt.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic