Lounais-Häme

Helena Telkänrannalle Tietokirjapalkinto

Tammelalainen Helena Telkänranta palkittiin lauantaina Suomen tietokirjailijat ry:n Tietokirjapalkinnolla Helsingin Kirjamessuilla.

Biologi ja tietokirjailija Telkänrannan erikoisalaa on eläinten käyttäytymisen ja mielen toiminnan tutkiminen. Palkintoraadin mukaan hänen kirjansa Millaista on olla eläin? on saanut loistavan vastaanoton.

-Kirja on mukaansatempaava. Se sopii kenen tahansa luettavaksi. Telkänranta kirjoittaa selkeästi ja havainnollisesti, raati perustelee.

Raadin mukaan myös Telkänrannan uusin teos Eläin ja ihminen – Mikä meitä yhdistää? tarjoaa kutkuttavaa tutkimustietoa eläimistä.

Tietokirjailija on saanut tänä vuonna useita palkintoja kirjoistaan.

-Helena Telkänrannassa yhdistyvät esimerkillisellä tavalla tutkijan ote, tiedetoimittajan havainnollisuus ja tietokirjailijan taito, raati hehkuttaa.

Telkänranta kertoi vuosi sitten Millaista on olla eläin? -kirjastaan Forssan Lehden haastattelussa. Suomen eläinsuojeluyhdistys SEY palkitsi hänet silloin Vuoden eläinsuojeluteko -palkinnolla.

Telkänranta totesi silloin olevansa ilahtunut kirjansa saamasta suuresta huomiosta.

Tietokirjapalkinnot ovat suuruudeltaan 8000 euroa ja ne myönnetään tunnustuksena laajasta ja ansiokkaasta tietoteostuotannosta.

Palkinto myönnettiin tänä vuonna myös Anu Hopialle, Teemu Keskisarjalle, Jouni Laaksoselle ja Kirsi Vainio-Korhoselle. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti