Lounais-Häme

Helle- ja metsäpalovaroitukset viikonloppuna voimassa isossa osassa maata

Helsinki
27.07.2018, 20:18

Kotimaa

Helle- ja metsäpalovaroitukset ovat suuressa osassa maata voimassa yli viikonlopun, kertoo Ilmatieteen laitos.
Erittäin tukalan helteen varoitus on ainakin sunnuntaihin saakka voimassa Ahvenenmaalta Keski-Pohjanmaalle, Keski-Suomeen ja Päijät-Hämeeseen ulottuvalla alueella. Tukalasta helteestä varoitetaan aina Keminmaata ja Pohjois-Karjalaa myöten.
Metsäpalovaroitukset ovat niin ikään voimassa suuressa osassa maata. Varoitusten kohdentamisessa saattaa olla päivittäin maakunta- tai paikkakuntakohtaisia eroja ja esimerkiksi kansallispuistojen merkityille nuotiopaikoille aikovien kannattaa selvittää varoitusten voimassaolo päivittäin, sanoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Nina Karusto.
Lauantaina on lisäksi tuuli- ja aallokkovaroituksia Pohjois-Itämeren länsiosasta Suomenlahden itäosaan ulottuvalla alueella.

Kuurosateita voi olla luvassa lounaassa ja lännessä

Lähipäivinä lämpötila pysyttelee lähes koko maassa yleisesti 25-30 asteessa, Karusto kertoo.
Lauantai näyttää poutaiselta koko maassa, mutta sunnuntaina Saaristomeren ja Ahvenanmaan alueella voi esiintyä runsaampiakin kuurosateita ja ukkosia. Sateet voivat ulottua mantereelle Turun seudulle asti.
– Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä kuurosateet voivat ulottua laajemmin maan länsiosaan, mutta ei välttämättä pääkaupunkiseudulle asti.
Lämpötilojen laskua sateet edesauttavat lähinnä paikallisesti ja lyhytaikaisesti, Karusto sanoo.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic