Lounais-Häme

Helleaalto näyttäisi jatkuvan ensi viikon lopulle - maanantaille ennakoidaan trooppista säätä

Helsinki
14.07.2018, 14:43

Kotimaa

Hellejakso jatkunee Suomessa ensi viikon lopulle, arvioidaan Ilmatieteen laitoksella. Lähipäivinä sää lämpenee, ja suunta on sama keskiviikon paikkeille asti.
– Hellettä näyttää riittävän pitkälle ensi viikon loppuun asti, kertoo päivystävä meteorologi Oskari Rockas.
Tämän päivän ylimmät lämpötilat ovat maan itä- ja länsiosissa noin 24-29 astetta ja Pohjois-Suomessakin noin 22-27 astetta. Huomiselle on luvassa vielä hieman lämpimämpää, ja maanantaille ennakoidaan suorastaan trooppiseksi luonnehdittua säätä. Tuuli on heikkoa.
Keskiviikon jälkeen sää näyttäisi hieman viilentyvän lähinnä Etelä-Suomessa, mutta hellelukemia on luvassa edelleen. Etenkin pohjoisessa voi viikon loppupuolella syntyä sade- ja ukkoskuuroja.
– Kuurot ovat aika pienialaisia. Maanantai ja tiistai taas näyttävät tosi kuivilta, sanoo Rockas.
Suuressa osassa maata on voimassa varoitus tukalasta helteestä. Varoitus on suunnattu riskiryhmille, kuten vanhuksille, lapsille sekä sydän- ja verisuonitauteja sairastaville.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kehottaa hakeutumaan viileisiin paikkoihin, välttämään raskasta fyysistä ponnistelua sekä juomaan riittävästi. Riittävä määrä on yleensä noin 1-1,5 litraa vettä päivässä, mutta helteellä kannattaa juoda ainakin muutama lasillinen enemmän.
Myös metsäpalovaroitus on voimassa monin paikoin.
– Kun tulee lisää kuumaa ja kuivaa, niin metsäpalovaroitus varmaan laajenee koko Suomeen, sanoo Rockas.

– – – – – – –

Korjattu aiempaa uutista kello 14.45: THL suosittelee juomaan helteellä enemmänkin kuin 1-1,5 litraa vettä päivässä, ei 1-1,5 litraa.

https://thl.fi/fi/web/ymparistoterveys/helle/helteen-terveyshaittojen-torjunta-vaestolle

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic