Lounais-Häme

Hellekesä ei tuonut tieliikennekuolemiin pelättyä piikkiä

Helsinki
19.09.2018, 10:17

Kotimaa

Helteinen kesä ei aiheuttanut pelättyä piikkiä tieliikennekuolemissa. Helteiset säät näkyvät usein Onnettomuustietoinstituutin (OTI) mukaan kuolemaan johtavien onnettomuuksien lisääntymisenä, mutta tänä vuonna näin ei käynyt.
– Lämpimällä säällä päihteiden kulutus lisääntyy, mikä näkyy usein liikenteessä riskien ottamisena. Tämän vuoksi kuolonkolarit lisääntyvät kesäisin kauniilla säällä, OTI:n yhteyspäällikkö Tapio Koisaari selventää tiedotteessa.
– Kesän helteistä huolimatta onnettomuuspiikkiä ei onneksi nyt tapahtunut. Tarkastelemme jatkossa, onko kyse satunnaisvaihtelusta vai voiko muutoksen taustalla olla muita syitä.
Kuolemaan johtaneiden tieliikenneonnettomuuksien määrä oli tammi-elokuussa OTI:n tutkintahistorian matalin. 149 ihmistä kuoli 134 turmassa. Samana ajanjaksona viime vuonna onnettomuuksia oli 16 enemmän ja kuolonuhreja 11 enemmän.
Elokuun loppuun mennessä jalankulku- ja pyöräilyonnettomuuksien yhteismäärä oli pienin viiteen vuoteen.
– Toisaalta vuoden ennätyshyvä tulos kokonaisonnettomuusmäärän osalta johtuu myös juuri siitä, että jalankulku- ja pyöräilyonnettomuuksia on ollut selvästi aikaisempaa vähemmän, sillä moottoriajoneuvo-onnettomuuksien määrä on melko tavanomainen, tiedotteessa sanotaan.
OTI:stä sanotaan, että kuolemaan johtavien onnettomuuksien määrään tieliikenteessä voi satunnaisvaihtelun lisäksi vaikuttaa henkilöautokannan hidas uusiutuminen.
Onnettomuustietoinstituutti toimii osana Liikennevakuutuskeskusta. Uudessa raportissa tarkasteltiin vuosina 2014-2018 tapahtuneita liikenneonnettomuuksia.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic