Lounais-Häme

Helminpäivän laulajaiset täytti pyöreitä vuosia – Aikuisille näytettiin flossauksen mallia

Perinteiset Helminpäivän laulajaiset keräsivät Forssan alueen koululaiset jälleen yhteen. Nuorta yleisöä laulatettiin perinteisillä lastenlauluilla seremoniamestarina toimineen ”jäniksen” johdolla.

Naamion taakse kätkeytyi Forssan työllisyyspalvelujen Ohjaamo-hankkeen projektipäällikkö Hanna Segarra.

 

Varsinainen ohjelmaosuus alkoi toista kertaa järjestetyllä tanssiviesti-esityksellä. Viestin aloittivat edellisenä vuonna Kuhalan koulun 6.-luokkalaiset, jotka opettivat harjoittelemansa koreografian ensin omalle koululleen ja sitten taas seuraavien koulujen 6.-luokkalaisille, jotka vuorostaan opettivat sen alemmille luokille.

Kuhalan koulun liikunnanopettaja ja esityksen koreografi Emmi Nummelin kuulutti lavalle esitanssijoiksi Kuhalan, Heikan ja Keskuskoulun oppilaita.

-Näytetään aikuisille flossausta, Nummelin viittasi käsien ja lantion heilutukseen perustuvaan hittitanssiin ja haastoi aikuiset mukaan tanssimaan.

 

Helminpäivän ohjelma on myös osa Forssan koulujen valtakunnallisesti koordinoitua Liikkuva koulu -hanketta. Hankkeessa koordinaattorina toimiva Nummelin kehuu tanssiviestiä ja siihen sisältyvää yhteistä tekemistä.

-Tämä kehittää lapsissa liikunnan lisäksi sekä ryhmätyö- että sosiaalisia taitoja.

Esityksen koreografina Nummelin pyrkii sisällyttämään mukaan vallitsevia trendejä.

-Oppilaat tykkäävät siitä, että mukana on tuttuja koreografioita musiikkivideoista, esimerkiksi Gangnam Style. Osallisuus on tietysti päivän sana, joten olisi mahtavaa, jos tätä hoitamaan löytyisi jokin aktiivinen oppilasporukka.

 

Uutena lisäyksenä mukana oli 4.–6.-luokkalaisille tarkoitettu kaupunkisuunnistus. Suunnistuksen tarkoitus on Nummelinin mukaan tarjota ohjelmaa vanhemmille oppilaille, jotka eivät enää jaksa innostua lauluesityksistä. Suunnistukseen sisältyy viisi rastia, joilla ratkotaan tietokilpailukysymyksiä ja lisäksi yhteinen ryhmätehtävä.

-Suunnistuksessa on yhteensä neljä rataa, jotka ovat niin sanotusti kotimatkan varrella, eli oppilaat pääsevät niitä suoraan takaisin koululle, Nummelin kertoo.

Suunnistusta on alustavasti tarkoitus jatkaa myös ensi vuonna. FL

 

Edit Lsäys: Helminpäivän laulajaiset on alun perin varhaiskasvatuksen ideoima tapahtuma, ja varhaiskasvatus oli mukana myös tällä kertaa.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic