Lounais-Häme

Helsingin kirjamessujen tilalla tänä vuonna verkkomessut, Turun kirjamessut siirtyvät syksyltä eteenpäin

Turunkin kirjamessut siirtyvät tulevaisuuteen.
Kirjamessuille ei tänä syksynä pääse. Kuva Turun kirjamessuilta vuodelta 2013, jolloin messujen teemana olivat Somero ja Yhdysvallat. Kuva: Tapio Tuomela
Kirjamessuille ei tänä syksynä pääse. Kuva Turun kirjamessuilta vuodelta 2013, jolloin messujen teemana olivat Somero ja Yhdysvallat. Kuva: Tapio Tuomela

Jokavuotiset Helsingin kirjamessut Messukeskuksessa jäävät tänä syksynä väliin ja siirtyvät syksyyn 2021. Sen sijaan tänä syksynä kirjavuoteen voi tutustua uudessa kirjamessujen verkkotapahtumassa, joka järjestetään 22.–25. lokakuuta.

Myös Viini & Ruoka 2020 -tapahtuma siirtyy kirjamessujen kanssa pidettäväksi samaan aikaan Messukeskuksessa 28.–31.10.2021.

Messukeskus teki päätöksen kirjamessujen siirrosta yhdessä kirja-alan toimijoiden ja kirjamessujen toimeksiantajien Suomen Kustannusyhdistyksen ja Kirjakauppaliiton kanssa torstaina.

Vaikka kirjojen ystävät eivät tänä syksynä pääsekään fyysisesti tutustumaan kirjavuoden satoon, kirjailijoille ja lukijoille tarjotaan nyt verkkomessut. Niissä tuodaan esille uutuuskirjoja ja ajankohtaisia keskusteluja.

Verkossa esillä kirjallisuuden eri genret

Helsingin kirjamessujen ohjelmajohtajan Ronja Salmen mukaan keväällä tehty työ ei valu hukkaan, sillä tapahtuman ohjelmaa toteutetaan nyt verkon kautta.

–  Kokoamme verkkomessuille ohjelman, joka kattaa kirjallisuuden eri genret, suuret tähdet, uutuudet sekä yhteiskunnalliset keskustelut. Tänä vuonna ohjelman teemana on tulevaisuus, Salmi sanoo tiedotteessa.

Verkkomessujen ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan 23. syyskuuta.

Helsingin kirjamessujen näytteilleasettajien osallistuminen siirtyy automaattisesti vuoteen 2021.

Lipun ostaneille kävijöille lähetetään automaattisesti kokoaikalippu verkkomessuille. Lipun voi myös halutessaan vaihtaa ja käyttää vuoden 2021 kirjamessuilla tai muussa Messukeskuksen järjestämässä tapahtumassa tämän tai ensi vuoden aikana.

Helsingin kirjamessut ja Viini & Ruoka ovat Messukeskuksen kävijämäärältään suurin tapahtuma, jossa vieraili viime vuonna 92  000 kävijää.

Turun messuille mietitään uutta ajankohtaa

Koronapandemia siirtää myös Turun kirjamessut tulevaisuuteen. Alun perin tapahtuma piti järjestää Turun Messukeskuksessa lokakuun alussa.

Järjestäjien mukaan nyt selvitetään mahdollisimman nopeasti näytteilleasettajien kanta tapahtuman ajankohtaan. Kirjamessuilla oli tarkoitus julkistaa lauantaina myös Vuoden kotiseututeos. Tittelistä kilpailee kolmen finalistin joukossa Tammelan Hykkilä-Lunkaan kyläkirja, Yks raitti, kaks kyllää.

Myös Turun ruoka- ja viinimessut siirtyvät samaan ajankohtaan Turun kirjamessujen kanssa. STT-FL

Asiasanat

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic