Lounais-Häme

Helsingin Pasilaan suunnitteilla Suomen korkein rakennus - Näsinneula ja Olympiastadionin torni kalpenisivat rinnalla

Helsinki
04.10.2018, 12:28

Kotimaa

Helsingin Keski-Pasilaan on suunnitteilla Suomen korkein rakennus. Rakennusyhtiö YIT:n suunnitelma on voittanut Helsingin kaupungin arkkitehtuurikilpailun, jossa haettiin Keski-Pasilan tornialueen ensimmäisen vaiheen toteuttajaa.
Yhtiön suunnitelmassa alueen korkein torni on 51-kerroksinen ja noin 180 metriä korkea. Toinen torni on 40-kerroksinen ja noin 140 metriä korkea.
Esimerkiksi Helsingin Olympiastadionin 72-metrinen torni on siis matalampi kuin suunnitellut rakennukset. 134-metrinen Tampereen Näsinneulakin kalpenisi korkeudessa tornitalojen rinnalla.
Korkeimpaan torniin on suunnitteilla hotelli, asuntoja sekä näköalaravintola. Matalampaan torniin suunnitellaan toimistoja ja asuntoja. Suunnitteilla on myös kivijalkamyymälöitä ja oleskelu- ja kohtaamispaikkoja.
Alueelle arvioidaan syntyvän noin 500 asuntoa, 300 hotellihuonetta ja 1 000 työpaikkaa. YIT:n Trigoni-ehdotus sisältää kokonaisuudessaan yhdeksän tornitaloa. Ensimmäiseen vaiheeseen sisältyy kahden tornin ja jalustan rakentaminen. Jalusta yhdistää tornit sisäisellä yhteydellä parhaillaan rakenteilla olevaan Mall of Tripla -ostoskeskukseen.
Aloitusalueen rakentaminen voi alkaa asemakaavoituksen vahvistuttua. YIT arvioi tämän tapahtuvan noin 2020-2021.
Voittajan valinnasta ja aloitusalueen toteutussopimuksesta päätetään lopullisesti Helsingin kaupunginvaltuustossa ja eduskunnassa. Voittajatyön pohjalta laaditaan asemakaava.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti