Helsingin Sanomat alkaa julkaista kaupunkilehtiä pääkaupunkiseudulla - paperilehden tilaajat saavat saman lehden sekä keskiviikkona että torstaina

Helsinki
20.11.2018, 15:23

Talous

Helsingin Sanomat alkaa tammikuussa julkaista uusia kaupunkilehtiä pääkaupunkiseudulla. HS Espoo, HS Vantaa ja HS Helsinki jaetaan kaikkiin pääkaupunkiseudun koteihin ilmaisjakeluna keskiviikkoisin. Paperilehden tilaajat saavat saman lehden liitteenä torstaisin.
Päätoimittaja Antero Mukka kertoo STT:lle, että tuplajakelu on seurausta jakeluoperaattorin tarpeista. Olisi jakeluteknisesti liian hankalaa erotella taloudet, joihin tilataan Helsingin Sanomat paperilla.
– Jokainen voi vaikuttaa siihen laittamalla postiluukkuun tai lokeroon tarran, ettei halua ilmaislehtiä, Mukka sanoi.
Tarkoitus on, että uudet lehdet jaetaan kaikkiin talouksiin, joten painosmäärä nousee satoihintuhansiin. Laajalla peitolla Sanoma tavoittelee mainostajia ja kilpailee esimerkiksi Postin mainosjakelukanava Postisen kanssa.
Mukka kertoo, että lehtien on määrä olla noin 20-30 sivun paksuisia, riippuen mainosmyynnin määrästä. Paikallisuutisten lisäksi luvassa on myös palvelutietoja, kuten menovinkkejä. Uutislehtiä ei olla rakentamassa, vaan täydentävää palvelua Helsingin Sanomille.
– Odotamme, että lehdet kiinnostavat myös isoja ilmoittajia. Uskomme, että sillä on myös merkitystä, miten laadukkaan sisällön välissä mainosliitteitä kuljetetaan, ettei se ole mikä tahansa paperikuori. Siinä on oikeasti juttuja, joita ihmiset lukevat.
Helsingin Sanomien peitto pääkaupunkiseudulla vaihtelee eri alueilla tuntuvasti, joten uudet kaupunkilehdet paikkaavat alueilla, joilla lehteä ei tilata kovin aktiivisesti.
– Hesarin tilaajan näkökulmasta tämä on täydentävä palvelu, joka ei missään nimessä korvaa kokonaisuutta, Mukka sanoi.
Lehtien on määrä keskittyä paikallisiin uutisiin, muun muassa liikenteeseen, paikallishistoriaan ja paikallisiin yrityksiin. Lehteä tekemään muodostetaan uusi toimitus Helsingin Sanomien kaupunkitoimituksen yhteyteen.
Helsingin Sanomia julkaiseva Sanoma on Suomen Tietotoimiston suurin omistaja.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic