Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinto Eeva Turuselle

Helsinki
15.11.2018, 19:19

Kulttuuri

Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon tämän vuoden parhaasta esikoisteoksesta on saanut Eeva Turunen kirjastaan Neiti U muistelee niin sanottua ihmissuhdehistoriaansa (Siltala). Palkinto on 15 000 euroa.
Palkintoraadin mukaan teos on mestarillista proosaa. Alkuvoimaisella kielenkäytöllä operoiva teos liikkuu suvereenisti lajirajojen välillä ja uudistaa siten novellin, palkintoperusteissa sanotaan.
Kisassa raati arvioi toiseksi kaksi runoteosta eli Tuukka Pietarisen Yksin ja toisin (WSOY) ja Stina Saaren Änimling (Teos). Neljäs loppusuoralla ollut teos oli Anna-Liisa Ahokummun romaani Viktor Stanislauksen kolmetoista sinfoniaa (Gummerus).
Määräaikaan mennessä raadin tietoon tuli kaikkiaan 70 suomeksi kirjoitettua esikoisteosta. Kärkikymmenikköön raati valitsi kuusi romaania, kaksi runoteosta sekä yhden novellikokoelman ja yhden esseekokoelman. Näistä aivan kalkkiviivoille seuloutui neljä kirjaa, joista kaksi oli runoteosta, yksi romaani ja yksi novellikokoelma.
Palkintoraadin mukaan esikoisteosten taso oli tänä vuonna poikkeuksellisen hyvä, joten finaalin ulkopuolelle jäi ansiokkaita teoksia.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic