Lounais-Häme

Helsinki ohjaa, Häme kuskaa – Taksi Häme ja Taksi Helsinki samassa järjestelmässä

Taksi Hämeen mukaan siirto oli sujuva.
Taksi Hämeen järjestelmiä pyörittää nyt Taksi Helsinki. Maakunnassa ajavat kuitenkin maakunnan omat autot. Kuva: Pekka Rautiainen
Taksi Hämeen järjestelmiä pyörittää nyt Taksi Helsinki. Maakunnassa ajavat kuitenkin maakunnan omat autot. Kuva: Pekka Rautiainen

Taksi Hämeen puhelinvaihde ja välitysjärjestelmä ovat siirtyneet Taksi Helsingin tekniikkaan ja palvelukeskukseen.

– Siirtymä oli nopea, ja se onnistui ilman suurempia teknisiä ongelmia. Tilausnumeroita palvelulla on nyt kaksi. Käytössä on edelleen Taksi Hämeen 0600 55 1111. Sen rinnalla toimii myös Taksi Helsingin tilausnumeron 0100 0700, Taksi-Hämeen toimitusjohtaja Juha Sirviö selvittää.

Taksi Hämeellä on nyt 160 taksia Kanta-Hämeessä ja osin Pirkanmaalla uudessa järjestelmässä.

– Taksi on aina paikallinen Taksi Hämeen auto. Keskushenkilöstömme työskentelee edelleen Parolassa, mutta on työnjohdollisesti Taksi Helsingin ohjauksessa sekä laadunvalvonnassa, Sirviö lisää.

Uudistus tuo omansa tilauskäytäntöihin. Puhelintilauksissa asiakas saa älypuhelimeensa sms-linkin, joka aktivoituu, kun taksi on hyväksynyt kyytitarjouksen. Linkin kautta voi asiakas seurata kartalla taksin tuloa, näkee oman tilausnumeronsa ja kyydin jälkeen voi arvostella palvelun.

Valopilkku-sovellus säilyy edelleen yhtenä digitaalisena tilauskanavana.

– Lisäksi saamme käyttöömme uuden kuluttaja-asiakkaille suunnatun digitaalisen tilauskanavan: 0100 0700 applikaation, jonka voi ladata Google Play kaupasta veloituksetta, Sirviö kertoo.

Sovellus paikantaa tilaajan automaattisesti. Kun taksi on vastaanottanut tilauksen, sovellus näyttää tilauksen tiedot kuten taksin kupunumeron, auton mallin sekä taksin puhelinnumeron. Taksin saapumista voi myös seurata sovelluksen kartalta.

Sovelluksella voi tilata myös kiinteähintaisia kyytejä, kun kyseessä on matka suoraan lähtöosoitteesta pääteosoitteeseen.

Matkan voi maksaa perinteisesti taksissa käteisellä tai kortilla. Jos omat tietonsa rekisteröi, maksun voi tehdä sovellukseen syötetyllä maksukortilla. FL

Uusimmat

Näkoislehti

23.9.2020

Fingerpori

comic