Lounais-Häme

Helteet päättyivät ukkoseen – lauantain jälkeen lämpötila voi kohota yli 20 asteen

Helteet ovat toistaiseksi takanapäin. Lämpötila nousi vielä torstaina hellelukemien tuntumaan Lounais-Hämeessä, mutta iltapäivän ukkonen ja kylmä rintama käänsivät lämpötilat laskuun.

Lounais-Hämeessä oli torstaina rajujakin sadekuuroja, joiden mukana tuli paikka paikoin rakeita. Sateet olivat kuitenkin hyvin paikallisia. Siinä missä Forssan keskustassa satoi kaatamalla, Tammelan keskusta pysyi lähestulkoon kuivana.

Sää on perjantaina laajalti poutainen, kertoo Ilmatieteen laitos. Itärajan tuntumassa voi esiintyä yksittäisiä sadekuuroja ja ukkostaa, mutta suurimmat ukkoset jäänevät itärajan itäpuolelle. Saderintaman länsipuolella on aurinkoista.

–  Lännestä itään menee heikko kuuronauha, ja kuurosateita liikkuu Helsingin, Lahden ja Kuopion tienoilla aamulla. Kuurot siirtyvät päivällä kohti itää, päivystävä meteorologi Tomi Laurinen kertoo.

Aurinkoisilla alueilla voidaan päästä 19 asteeseen, sateessa jäädään 15 asteen tienoille.

Viikonloppua vietetään suurimmaksi osin poutaisessa säässä.

Lähes koko maassa on perjantaina voimassa maastopalovaroitus kuivuuden takia. Metsä- tai ruohikkopalon varoituksia on annettu isoon osaan Suomea, lukuun ottamatta pohjoisinta Lappia.

Uusimmat

Fingerpori

comic