Lounais-Häme Helsinki

Henkilöautojen ensirekisteröinnit vähenivät viime vuonna – tänä vuonna ennakoidaan lievää kasvua

Autoalan tiedotuskeskus arvioi, että henkilöautojen kysyntä kääntyy lievään kasvuun vuonna 2020. Kuva: Pekka Rautiainen
Autoalan tiedotuskeskus arvioi, että henkilöautojen kysyntä kääntyy lievään kasvuun vuonna 2020. Kuva: Pekka Rautiainen

Henkilö- ja pakettiautojen ensirekisteröinnit kääntyivät viime vuonna laskuun, kertoo Autoalan Tiedotuskeskus. Henkilöautoja ensirekisteröitiin 114 199 kappaletta, mikä oli yli viisi prosenttia edellisvuotta vähemmän. Määrä vastaa kuitenkin 2010-luvun keskimääräistä tahtia.

Kuorma- ja linja-autojen ensirekisteröinnit sen sijaan kasvoivat toissavuodesta.

Tänä vuonna henkilöautojen kysynnän on Autoalan Tiedotuskeskuksen mukaan ennakoitu kääntyvän lievään kasvuun.

Henkilöautoja ensirekisteröitiin 2000-luvun ensimmäisenä vuosikymmenenä keskimäärin 130  000 kappaletta. Rekisteröintien vähentymiseen on vaikuttanut autoalan mukaan hidastunut talouskehitys.

–  Kehitys on kääntänyt Suomen autokannan iän kasvuun ja hidastanut merkittävästi autokannan kiertoa. Päästöjen vähentämistavoitteiden saavuttamisen ja liikenneturvallisuuden parantamisen kannalta kehitys on huolestuttava, sillä uusien autojen päästöt ovat huomattavasti pienemmät ja turvallisuusominaisuudet kehittyneemmät kuin vanhoilla autoilla. Autoalan Tiedotuskeskus tähdentää tiedotteessaan.

Uusien autojen ensirekisteröinteihin vaikuttivat myös vertailuvuoden tammi-elokuussa myönnetyt romutuspalkkiot, jotka lisäsivät uusien autojen myyntiä. Lisäksi käytettyinä maahantuotujen autojen määrä on kasvanut.

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic