Lounais-Häme Tammela

Henkilöstön palkitsemisesta torikahvilan perustamiseen – Tammelan valtuustossa tehtiin neljä aloitetta

Monipaikkaisen asumisen edistämiseen Tammelassa ehdotetaan työryhmää.
Tammela toivoo houkuttelevansa uusia asukkaita nyt, kun koronapandemian vuoksi etätyö on lyönyt itsensä läpi. Kuva: Tapio Tuomela
Tammela toivoo houkuttelevansa uusia asukkaita nyt, kun koronapandemian vuoksi etätyö on lyönyt itsensä läpi. Kuva: Tapio Tuomela

Keskustan valtuustoryhmä teki valtuustoaloitteen monipaikkaisen työn tekemisen mahdollisuuksien kartoittamisesta. Se ehdotti, että Tammelassa perustetaan työryhmä asiaa ratkomaan.

Aloitteen mukaan työryhmä kartoittaisi niitä keinoja, joilla mahdollisimman moni voisi nähdä Tammelan mahdollisena asuinpaikkana. Ryhmä voisi edesauttaa mahdollisten muuttajien elämää Tammelassa ja monipaikkaisen työn tekemistä.

Työryhmän tehtäviin kuuluisi myös selvittää ulkopuolisen rahoituksen mahdollisuudet.

Henkilöstölle muutakin kuin kiitosta

Tammelan demareiden valtuustoryhmä teki aloitteen kannustavasta palkitsemisjärjestelmästä. Se ehdottaa, että Tammelan kunta sekä kirjaa että toteuttaa kannustavan palkitsemisen järjestelmän kaikissa työyksiköissään mahdollisimman nopeasti.

Valtuustoryhmä muistuttaa että kuntastrategian täytäntöönpanossa työhyvinvoinnin yhdeksi kehittämiskohdaksi määriteltiin kannustava palkitseminen.

Vuosi 2020 on ollut myös kaikilla kunnan toimialoilla erityisen vaativa. Demarit katsovat, että nyt on aika palkita jokainen kunnan työntekijä muutakin kuin sanallisella kiitoksella.

Jätevedet tarkempaan syyniin

Sosialidemokraatit tekivät toisenkin aloitteen. Se koskee Forssan jätevedenpumppaamolle meneviä niin sanottuja ylimääräisiä jätevesiä.

Ryhmä esittää, että Tammela palkkaisi esimerkiksi kesätyöntekijän selvittämään kiinteistöjen liityntöjä tai vaihtoehtoisesti kuvauttamalla pyrkisi vähentämään vesien määrää.

Valtuustoryhmä arvioi, että vedet ovat todennäköisesti joko hulevesiä suoraan linjastoon tai vanhoista kiinteistöistä erittelemättömiä vesiä.

Torilla tarvetta kahvilarakennukselle

Meidän Tammela -valtuustoryhmä teki aloitteen torikahvilasta.

Ryhmä ehdottaa, että Tammelan kunta rakentaa tai rakennuttaa keskustorille ympärivuotiseen käyttöön soveltuvan, mahdollisesti hirsirakenteisen torikahvila -rakennuksen. Se vuokrattaisiin yrittäjälle sopimuksella, mihin voitaisiin sisällyttää myös torin ja varsinkin kesätorin hoitaminen.

Kahvilarakennus toisi ryhmän mielestä uusia mahdollisuuksia torialueen kehittämiseen ja lisäisi sen viihtyvyyttä ja houkuttelevuutta. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic