Lounais-Häme Forssa

Henkilösuhteilla iso merkitys rengasmyynnissäkin – Käyttörengas toiminut Forssassa 10 vuotta

Käyttörenkaan Karri Sainio: Henkilösuhteilla suuri merkitys rengaskaupassa.
Karri Sainio ryhtyi Forssan Käyttörenkaan yrittäjäksi neljä vuotta sitten. Tuotevalikoiman vetureina toimivat Continentalin, Nokian ja Michelinin renkaat. Lisäksi Gislavedin, Matadorin, Kumho Tiren ja Hankookin renkaat ovat liikkeessä edustettuina. Kuvaaja: Tapio Tuomela
Karri Sainio ryhtyi Forssan Käyttörenkaan yrittäjäksi neljä vuotta sitten. Tuotevalikoiman vetureina toimivat Continentalin, Nokian ja Michelinin renkaat. Lisäksi Gislavedin, Matadorin, Kumho Tiren ja Hankookin renkaat ovat liikkeessä edustettuina. Kuvaaja: Tapio Tuomela

Karri Sainio tuli Forssan Käyttörenkaaseen töihin heti yrityksen käynnistysvaiheessa. Keskiviikkona tästä tuli kuluneeksi tasan kymmenen vuotta.

– Hetkeäkään en ole katunut, että tulin tänne töihin. Tämä on ollut hieno vuosikymmen ja monta hienoa asiakasta on tullut tutuksi, sittemmin Käyttörenkaan yrittäjäksi ryhtynyt Sainio kertoo.

Edes yrittäjäksi ryhtyminen ei saanut miestä katumapäälle, vaikka työpäivät usein venyvät hurjan pitkiksi, varsinkin rengassesonkien aikaan.

Sainion mukaan kuluneet kymmenen vuotta ovat olleet kaupan ja liikevaihdon mittareilla jatkuvan kasvun aikaa.

– Liiketoiminta on koko ajan keskittynyt tiiviisti rengasmyyntiin ja renkaanvaihtoon. Autokorjaamotöitä emme ole ryhtyneet tekemään.

Merkittävä osa liikevaihdosta tulee myös renkaan tukkumyynnistä. Asiakkaita on ympäri Suomea.

– Teemme yhteistyötä on myös forssalaisten autoliikkeiden kanssa varsinkin vaihtoautojen rengashuollon osalta. Pääosin autoliikkeet tekevät rengassopimuksensa maahantuojien kanssa.

Sainio muistelee, että vuosikymmen takaperin moni uumoili, että renkaiden verkkokaupat vievät bisneksen perinteisiltä rengasliikkeiltä. Näin ei kuitenkaan käynyt.

– Ihmiset haluavat asioida ammattitaitoisten renkaanmyyjien kanssa henkilökohtaisesti. Henkilösuhteilla yleensäkin on rengaskaupassa, kuten kaupankäynnissä yleensäkin, suuri merkitys, Sainio huomauttaa.

Käyttörengas kuuluu Rengasmarket-liikeketjuun. Yrityksellä on kolme työntekijää omistaja mukaan lukien.

Rengasmallit ja renkaiden tekniset ominaisuudet uudistuvat tasaisesti, mutta harvakseltaan alalla tapahtuu mullistaviakin muutoksia. Ensi syksynä markkinoille tulevia kuminasta- eli tikkanastarenkaita on ennakoitu tällaiseksi.

– Uuden nastarenkaan tuloa markkinoille odotan jännityksestä täristen. Sen pitäisi vähentää tiestön kulumista, joten kyseessä on aika iso juttu, Sainio sanoo.

Käyttörengas aikoo juhlistaa ensimmäistä vuosikymmentään maaliskuun lopulla. Sainion mukaan jonkinlaiset juhlatarjoilut on asiakkaille tarkoitus järjestää. FL

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic