Lounais-Häme

Henri Ansio ja Salla Koskela tähdittävät Hunnarin Hapotusta

Ensi sunnuntaina jokaisella harrastelijaliikkujalla on mahdollisuus ottaa itsestään kaikki irti kelloa vastaan, kun Oxroadultra ry järjestää viidennen kerran Hunnarin Hapotuksen Forssassa Iso-Hunnarin vaativassa maastossa.

Hunnarin Hapotuksessa voi valita yhden, reilun viiden kilometrin mittaisen kierroksen tai puolimaratonin, eli neljä kierrosta. Voi kuulostaa helpolta, mutta haasteen tuo korkeusero, jota löytyy yhdelle lenkille 330 metriä.

Järjestäjän edustaja Mika Penttilä vakuuttaa, että yhden kierroksen lenkki sopii ihan tavalliselle kuntoilijalle tai vaikka sauvakävelijälle. Neljä kierrosta vaatii jo enemmän, ja sitä Penttilä kuvaileekin Etelä-Suomen raskaimmaksi puolimaratoniksi.

-Taisimme alussa mainostaa Hunnarin Hapotusta liian rankkana, mikä pelotti ehkä tavallisia puistojuoksijoita ja muita lenkkeilijöitä. Yksi kierros on ihan inhimillinen, mutta käy toki tehokkaammasta hiittitreenistä, Penttilä sanoo.

 

Viime vuosina hapotukseen on osallistunut kuutisenkymmentä polkujuoksijaa. Tänä vuonna ennakkoilmoittautuneita on 40, mutta jälki-ilmoittautuminen on mahdollista vielä paikan päälläkin sunnuntaina.

Ennakkoilmoittautuneiden joukossa on muun muassa toissa vuoden MM-polkujuoksunelonen Henri Ansio, joka kävi voittamassa Forssan Suvi-illan puolikkaan viime kuussa näytöstyylin. Sunnuntaina Ansio kävi juoksemassa Ultra Trail Run 2018 -sarjaan kuuluvan Mont Blanc maratonin Ranskassa.

Listoilta löytyy myös ypäjäläislähtöisen hiihtosuunnistuksen MM-mitalisti Salla Koskelan nimi. Viime vuonna Koskela pesi kaikki miehetkin kierroksen mittaisessa Hunnarin Hapotuksessa.

Penttilä toivoo, että niin paikalliset urheilijat kuin katsojatkin löytäisivät sunnuntaina paikan päälle.

-Esimerkiksi junnufutaajat käyvät kuulemma treenamassa Hunnarin mäissä ja menevät kovaa. Nyt olisi paikka mittauttaa oma tasonsa. Monen muunkin lajin harrastajalle Hunnarin Hapotus tekisi eetvarttia.

-Yleisön on helppo seurata tapahtumaa joko mäen päältä tai Mäkilammin läheisyydestä, kahvilapalvelutkin ovat käytössä, Penttilä vinkkaa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic