Lounais-Häme

Henri Ansio paineli huikean reittiennätyksen Hunnarin Hapotuksessa

Puolimaratonin juokseminen ajassa 1.45 onnistuu monelta vauhdikkaammalta juoksijalta, mutta siihen pistetään päälle neljän kierroksen aikana yli 1 300 metrin edestä korkeuseroja, matkan kyseiseen aikaan taivaltavat ovat koko maassa ja jopa maailmassa harvassa.

Henri Ansio selätti Iso-Hunnarin mäet ja teki uuden komean reittiennätyksen 1.46,36. Ansio paransi omissa nimissään ollutta ennätystä noin viidellä minuutilla.

-Olen panostanut aiempaa enemmän vuorikilpailuihin ja saanut niissä mäkitreeniä. Nyt pystyin ensimmäistä kertaa juoksemaan kaikki Hunnarin mäet, kolmatta kertaa Hapotukseen osallistunut Ansio kertoi maalissa.

-Tässähän olisi voinut vielä vetäistä neljä kierrosta päälle, harmi kun loppui, voittaja virnuili maalissa tuskin edes hengästyneenä.

 

Ansio onkin poikkeuksellisen kova polkujuoksija. Viime vuonna hän sijoittui MM-kisoissa Italiassa neljänneksi. Viime viikonloppuna mies osallistui Mont-Blanc Marathonissa seitsemänneksi.

-Olin todella tyytyväinen suoritukseeni siellä, sillä mukana olivat maailman kärkijuoksijat, Ansio kertoi.

Kolmatta kertaa Hunnarin Hapotuksessa vieraillut Ansio voitti viime kuussa myös Suvi-illan puolimaratonin näytöstyyliin. Ainakin Forssassa miehestä on tullut jo niin suosittu, että maalin tullessaan hän sai raikuvat aplodit ja muutama vielä reitillä ollut juoksija pysähtyi ottamaan fanikuvia Ansion kanssa.

-Hunnarin reitti on minulle tosi sopiva. Siinä on paljon korkeuseroja, muttei liian jyrkkiä, vaan ihan juostavia mäkiä.

Ensi viikonloppuna Ansio osallistuu Pallas-Hetta-juoksuun, jossa on erityyppistä korkeuseroa 1 800 metrin edestä.

 

Naisten lyhyellä matkalla viimevuotista voittoaan puolusti onnistuneesti ypäjäläislähtöinen hiihtosuunnistuksen MM-mitalisti Salla Koskela. Viime vuoden tapaan Koskela oli nopeampi kuin yksikään miehistä. Hänen voittoaikansa 32.27 jäi 12 sekuntia viime vuoden ajasta.

-Vähän jäi harmittamaan, sillä ennätystä lähdin hakemaan. Viime kuussa Vuokatin Aateli Racessa kulki viime vuoden omiin aikoihin ja kärkeen verrattuna paremmin. Toivottavasti se tietää hyvää tulevaa talvea ajatellen. Tavoitteena on olla huippukunnossa maaliskuussa Ruotsissa järjestettävien hiihtosuunnistuksen MM-kilpailujen aikaan, Koskela kertoi.

-Aloitin tänään vähän turhan kovaa, pahimmat hetket olivat puolimatkasta, mutta lopussa reitti muuttui vähän helpommaksi, Koskela kuvaili päivän tuntemuksiaan.

 

Miesten lyhyen matkan voitti Forssan Lehden lukijoille viime kesältä hyvinkin tuttu Janne Korpela, joka juoksi heinäkuussa 1 400 kilometrin mittaisen Suomi 100 -juoksun Nuorgamista Helsinkiin. Korpela hävisi Koskella 42 sekuntia.

-Pitkään tultiin Sallan kanssa yhdessä vuorovedoin, mutta noin kilometri ennen maalia piti antaa periksi. Huomasin, ettei ihan lähietäisyydellä takana ole ketään, joten uskalsin antaa periksi. Ei harmita hävitä naiselle, kun tietää Sallan tason, Korpela totesi.

Korpela harjoittelee paljon Hunnarin mäissä. Treeneissä hän on juossut reitin nopeimmillaan aikaan 30.26.

-Tavoitteena oli alittaa tuo aika, mutta sairastelin kesäkuussa flunssa, ja se verotti. Lähdin sitten hakemaan vain omaa, vauhdikasta juoksua.

Hunnarin Hapotukseen osallistui tänä vuonna kaikkiaan 61 juoksijaa. Järjestävän tahon Oxroadultra ry:n Mika Penttilä piti määrää tyydyttävänä, mutta muistitti, että reitille mahtuisi helposti 100-150 juoksijaa. FL

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic