Lounais-Häme

Henri Kotavuo menehtyi äkillisesti

Forssan Koripoikien kantaviin voimiin päättyneelläkin kaudella kuulunut Henri Kotavuo on kuollut. Forssalainen Kotavuo menehtyi yllättäen ja äkillisesti kotonaan 16. maaliskuuta. Hän oli kuollessaan 24-vuotias.

Henri Kotavuo aloitti koripallon harrastamisen isoveljensä Tonin jalanjäljissä FoKoPon koripalloleikkikoulussa. Häntä seurasi pian myös kolme vuotta nuorempi pikkuveli Johan, joka pelasi kuluneellakin kaudella samassa joukkueessa kuin Henri.

Henri Kotavuo muistetaan väsymättömästi taistelevana laiturina. Hän paikkasi hyvällä fysiikalla ja tiukalla asenteella sen minkä hävisi koossa isommilleen.

Kotavuo ehti pelata FoKoPon edustusjoukkueessa kahdeksan kautta. Seitsemän kausista meni divarissa, kaudella 2012–13 FoKoPo pelasi Korisliigaa. Juuri päättyneellä kaudella Kotavuo kokosi A-divisioonassa 7,2 pisteen ja 3,2 levypallon ottelukeskiarvon.

Henri Kotavuon omaiset kiittävät forssalaisia myötätunnosta. Perhe korostaa, että heille riittää myötäolo ajatuksissa, eivätkä he toivo kukkia tai surukäyntejä.

Omaiset haluavat myös kertoa sen, että moni ihmetteli ja arvostelikin heitä, kun perheen nuoremmat pojat keskittyivät vain koripallon pelaamiseen. Perhe halusi kuitenkin tehdä niin ja pystyi sen heille suomaan. Se osoittautui oikeaksi ratkaisuksi.

Henri Kotavuo sai tehdä sitä mistä eniten piti. Vaikka FoKoPon sarjakausi olikin jo päättynyt, hän suunnitteli vielä torstaina lähtevänsä lauantaina pelaamaan Raumalle 3. divisioonaa. Hän oli myös sopinut pääsiäisenä osallistuvansa Eastertournamentiin Lahdessa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic