Lounais-Häme

Henttosella riittää tavoitteita

 

Namika Lahdesta Loimaan Bisonsin kautta FoKoPoon tulleella Juho-Matti Henttosella riittää tavoitteita lähikuukausiksi.

– Bisonsin kanssa mennään pudotuspeleihin ja niissä toivottavasti mahdollisimman pitkälle. FoKoPon ainoa tavoite on sarjan finaalien voitto. Kesän nuorten EM-kisoissa pitäisi päästä kahdeksan parhaan joukkoon, Henttonen luettelee.

Parimetrinen viime kevään A-poikien Suomen mestari ja 72 nuorten maaottelua pelannut lahtelaiskasvatti olisi todennäköisesti päässyt tällä kaudella pelaavaan kokoonpanoon useimpiin Korisliigan joukkueisiin. Henttonen valitsi kuitenkin erilaisen tien, sillä jo Bisonsiin liittyessään hän tiesi pelaavansa suurimman osan kaudesta sarjatasoa alempana A-divisioonassa farmikumppani FoKoPon paidassa.

– Iisalon Joonas oli minulle tuttu valmentaja nuorten maajoukkueista ja pitkälti hänen ansiostaan tein ratkaisuni tulla tänne. Vaikka korisliigapelit ovat jääneet vähiin, olen valintaani tyytyväinen. FoKoPo on pelannut hyvin ja olen omaan peliinikin ihan tyytyväinen, tuumii Henttonen, joka on valloittanut FoKoPossa useimmiten aloitusviisikon ison laitahyökkääjän paikan.

Korisliigassa ja Bisonsissa Henttonen on päässyt pelaamaan toistaiseksi vasta kolme peliä. Ensimmäinen peli joulukuun alussa jäi vain käväisyksi, mutta viime viikolla Henttonen pelasi kahdessa Bisonsin pelissä yhteensä yli 55 minuuttia eli enemmän kuin kaikissa Namika Lahden liigapeleissään viime kaudella. Ensi perjantain kotipelissä Kouvoja vastaan minuutteja saattaa kertyä lisää.

Henttosen fiilikset ovat kaksijakoiset, sillä peliminuutit tulivat Bisonsin talousvaikeuksista aiheutuneen pelaajakadon seurauksena. Henttosella on Bisonsin kanssa kaksivuotinen sopimus.

– Bisonsin kohtalo on tottakai mietityttänyt. Jos seuran käy huonosti, pitää pohtia jatkaisinko Forssassa vai lähdenkö muualle. Ensi kauteen on kuitenkin vielä pitkä aika eikä niin kaukaisista asioista tiedä vielä kukaan.

Henttonen asuu muiden Bisons-pelurien lailla Loimaalla, josta täysi autolastillinen kulkee lähes päivittäin treeneihin Forssaan.

Bisonsin kanssa Henttonen treenasi ennen sarjakautta, mutta sarjan aikana vain tovin ennen joulua ja viimeksi viime viikolla, kun hänet nostettiin liigajoukkueeseen.

Koripallon rinnalla Henttonen käy Loimaan lukiota.

– Tavoitteena on saada lakki joko ensi jouluksi tai ensi vuoden keväällä.

 

FoKoPossa valmentaja Iisalon tavoitteena on jopa pelimenestystä tärkeämpänä pelaajien kehittäminen. Henttonen tuntee omalta osaltaan tavoitteen toteutuneen.

– Heittoni on parantunut tällä kaudella. Se ei tosin ole vielä peleissä juuri näkynyt eli olen tällainen treeniheittäjä, Henttonen tokaisee.

Toivottavasti heitto putoaa peleissä viimeistään heinäkuussa, kun Suomen 20-vuotisten maajoukkue pelaa Euroopan A-divisioonan kotikisoissa Helsingissä 16.-24. heinäkuuta. Suomi selvisi A-kisoihin ja sai myöhemmin niiden isännyyden voitettuaan viime kesänä ensimmäisenä suomalaisena maajoukkueena B-divisioonan EM-turnauksen.

Henttonen valittiin toissa vuonna 18-vuotiaiden B-divisioonan EM-kisoissa tähtiviisikkoon, mutta viime kesän 20-vuotiaiden kisat jäivät häneltä väliin.

– Olisin päässyt joukkueeseen, mutta toiseksi viimeisissä treeneissä ennen kisoja meni nilkka ympäri. Nyt on sitäkin enemmän nälkää näyttää ensi kesän kotikisoissa.

Suomen joukkueessa nähtäneen useampiakin FoKoPo-taustaisia pelureita, sillä Henttosen lisäksi kisapaikkaa kärkkyvät Henri Niemistö, Aapeli Alanen sekä myös tällä viikolla FoKoPoon liittynyt Kaarinan kasvatti Riku Laine.

Suomi kohtaa EM-kotikisojensa alkulohkossa Espanjan, Ranskan ja Israelin. FL

 

Juho-Matti Henttonen
19 v. 200 cm, 83 kgNamika Lahden kasvatti.A-poikien SM-kulta 2015, B-poikien SM-kulta 2012.72 nuorten maaottelua.Valittiin 2014 18-v. B-divisioonan EM-kisoissa all stars viisikkoon.Peliura:2014-15 Namika Lahti, Korisliiga 11 peliä 0,7 p./0,5 levyp.2015-16 FoKoPo, A-divisioona 19 peliä 7,6/4,6201-16 Bisons, Korisliiga 3 peliä 4,7/1,3

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti