Lounais-Häme

Herra Aurinkoinen lämmittää muitakin

Vesa Raatikainen oli pari viikkoa sitten poimimassa kantarelleja mökkinsä lähimetsässä, kun hän sai puhelun, jossa kerrottiin, että hänet on valittu vuoden positiivisimmaksi ihmiseksi Forssan seudulla.

-Istuin mättään nokkaan ja mietin, että olenko nyt ansainnut sen, olenko niin hyvin hoitanut asiat ihmisiä kohtaan, Raatikainen muistelee.

-Ajattelin, että kai aurinkoisen päivän toivottaminen vesisateessakin on luonut ihmisille fiiliksen, että olisin tittelin ansainnut.

Aurinkoista päivää. Sanapari, josta tämän vuoden positiivisin ihminen Forssan seudulla tunnetaan. Vesa Raatikainen on jo vuosia tervehtinyt iloisella lausahduksella tapaamiaan ihmisiä niin töissä kuin vapaa-ajallakin

-Siitä on tullut vähän kuin slogan. Rautakaupassa kaikki eivät tunteneet nimeänikään, vaan asiakkaat kyselivät, että missä Aurinkoinen on, aiemmin Forssan Rautiassa työskennellyt Raatikainen nauraa.

Vuoden positiivisimman henkilön valitsee Forssan Seudun Nuorkauppakamari ja Positiivarit oy yhteistyössä Forssan Lehden kanssa. Valinnan tehnyt raati luetteli Raatikaisen piirteiksi iloisuuden, auttavaisuuden, toimeen tarttumisen, pitkäjänteisyyden ja esimerkillisyyden.

Raatikainen tunnistaa piirteet itsestään.

-Positiivisuus on elämäntapa. Appiukkoni sanoi aikoinaan, että pessimisti ei pety, mutta kai minä olen jotenkin kieroutunut, kun ajattelen toisinpäin, hän pohtii.

Vuoden positiivisin yrittää jokaisessa asiassa nähdä ennemmin mahdollisuuden kuin uhan. Hänelle puolillaan vettä oleva lasi on käytännössä täynnä. Negatiivinen Raatikainen on tuskin koskaan.

-Voi mustia hetkiä olla joskus, mutta niitä ei muistella. Huonoina hetkinä haetaan perheestä ja ystävistä tuki ja turva, joilla ne voitetaan, Raatikainen hymyilee.

Positiivisuuden taustalle Raatikainen nostaakin ennen kaikkea perheensä.

-Kummelin Timo Silakkaa lainatakseni: on helppo harrastaa, kun kotiasiat ovat kunnossa, hän nauraa.

Parempaan suuntaan Raatikainen toivoo myös Forssan menevän tulevaisuudessa.

-Olemme alueellisesti olleet aika syvällä ja menettäneet työpaikkoja. Toivon, että emme enempää kohtaa niitä, vaan että nousukausi tulisi, ja voisimme lähteä aurinkoisesti eteenpäin, Raatikainen toivoo.

Useat kesätapahtumat ovat hänen mukaansa nousua edesauttava asia.

-Hienoilla tapahtumilla luodaan positiivista ilmapiiriä, jotta ihmiset jaksavat painaa arjessa ja tehdä töitä. Millään muulla emme saa tätä seutua nousemaan kuin sillä, että kaikki tekevät työnsä viimeisen päälle.

Forssan seudun vuoden positiivisin -palkinto luovutettiin Vesa Raatikaiselle eilen Holjilla markkinoilla. FL

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti