Lounais-Häme

Hessenin osavaltiovaaleissa testataan taas Merkelin hallitusta

Hessen
28.10.2018, 01:03

Ulkomaat

Saksassa äänestetään tänään vaaleissa maan keskiosassa sijaitsevassa Hessenin osavaltiossa.
Hessenin vaaleja pidetään merkittävänä testinä sekä Saksan liittokanslerin Angela Merkelin että hänen huojuvan hallituksensa kohtalolle.
Jos hallituspuolueiden suosio jatkaa laskuaan Hessenissä, se voi johtaa hallituskoalition romahtamiseen. Parin viikon takaisissa Baijerin osavaltiovaaleissa Merkelin hallituskumppanit, kristillisdemokraattien sisarpuolue CSU ja sosiaalidemokraatit, kärsivät rökäletappion.
Vaaleissa testataan myös Merkelin oman CDU-puolueen kannatusta. Jos CDU kärsii ison tappion, kuten kyselyt povaavat, paineet Merkelin vaihtamiseen joulukuun puoluekokouksessa kasvavat.
Viisi vuotta sitten CDU voitti osavaltiovaalit 38 prosentin kannatuksella. Nyt mielipidemittaukset povaavat puolueelle vain 26 prosentin äänisaalista.
Kyselyjen mukaan kannatustaan ovat eniten kasvattamassa vihreät. Puolueelle ennustetaan 22 prosentin kannatusta, kun vuonna 2013 se jäi 11 prosenttiin.
Myös maahanmuuttovastainen Vaihtoehto Saksalle -puolue (AfD) on noussut gallupeissa yli kymmenen prosentin kannatukseen.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic