Lounais-Häme

Hetki rauhaa ennen rutistusta

Samuli Kaislasalo elää mielenkiintoisia aikoja. LeKa Volleyn kovalyöntisen hakkurin sarjakausi on ohi, mutta maajoukkueleiri vasta edessä.

25. huhtikuuta Kuortaneella alkavalla leirillä on isot panokset. Sen pohjalta valitaan maajoukkue toukokuun lopulla Tshekissä pelattaviin MM-karsintapeleihin.

21-vuotias Kaislasalo on ollut leirityksessä useasti, mutta varsinainen maajoukkuedebyytti aikuisissa on vielä tekemättä. Kaislasalolla riittää nälkää näyttää kykynsä.

– Totta kai maajoukkuepelit kiinnostavat. Ihan vielä taso ei ole sinne riittänyt, paikka pitää ansaita, Kaislasalo sanoo.

Kivikovat Lelu Ojansivu ja Urpo Sivula ovat varmasti vahvoilla MM-ryhmän hakkureiksi. Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo on kertonut, että maajoukkueen kokoonpano vaihtuu karsinnasta sen jälkeen alkaviin Maailmanliigapeleihin.

Ellei Kaislasalo ole mukana vielä MM-ryhmässä, hänellä on hyvät saumat nousta Maailmanliigassa pelaavaan joukkueeseen.

– Aion tehdä leirillä parhaani. Jos ei paikkaa tule vielä MM-karsintaan, niin sitten ainakin Maailmanliigaan.

Maajoukkueen lisäksi myös ensi kauden seurakuviot tuovat jännitystä Kaislasalon kevääseen. Hänellä on kuopiolaisen Leka Volleyn kanssa kaksivuotinen sopimus, josta on toinen vuosi vielä jäljellä.

Kaislasalon sopimuksessa on kuitenkin ulkomaan pykälä. Hänellä on 15. toukokuuta asti aikaa katsella pelipaikkaa ulkomailta.

– Haluan pois Suomesta, mutta olenko vielä valmis? Pelit ulkomailla kehittävät, mutta mitä olen saavuttanut kotimaassa?

Hyviä, Kaislasalolle sopivia sarjoja löytyy muun muassa Ranskasta, Italiasta ja Puolasta. Ellei pääsarjatason joukkueessa ole hakkurin paikkoja, hyvä kakkossarjatason joukkuekin käy.

Jääminen Suomeen ja Kuopioon ei ole huono vaihtoehto.

– Jos jatkan Suomessa, pitää harjoitella sillä tavalla, että joukkue menestyy ensi kaudella. Nyt ei voi mennä enää sen taakse, että joukkue on nuori, Kaislasalo sanoo.

Kaislasalon kausi Leka Volleyssä oli kaksijakoinen. Alkukausi oli vaikea, mutta kevättä kohden alkoi kulkea. Leka taipui mestaruusliigan puolivälierissä VaLePalle, joka kohtaa loppuotteluissa Hurrikaanin.

– En ole tyytyväinen kauteen, vaikka nousimme seitsemänneksi syksyn ongelmien jälkeen.

Kaislasalo luonnehtii sarjakautta ”mielenkiintoiseksi”. Nuori Leka Volley kohtasi jos jonkinlaisia ongelmia, jotka olivat pahimmillaan marraskuussa. Joukkue kärsi loukkaantumisista, pelit sujuivat huonosti ja valmentajat vaihtuivat.

205-senttisen Kaislasalonkin piti hypätä välillä yleispelaajan tontille, jolla hän oli viimeksi palannut C-junnuissa. Kaiken karmeuden kruunasi joukkueen linja-auton kuljettajan menehtyminen sairaskohtaukseen vieraspelimatkan alla.

Tammikuussa Leka sai uuden passarin, Kaislasalo palasi omalle paikalleen ja joukkueen peli alkoi taas kulkea. Ensimmäisessä puolivälierässä Leka johti VaLePaa jo erin 2–0, mutta ei pystynyt viemään peliä ja nappaamaan kotietua joukkueelta, joka eteni lopulta finaaleihin asti.

– Olen kolme kautta tippunut välierissä VaLePalle. Jos jatkan Suomessa, niin ensi kerralla emme hyydy 2–0-tilanteessa, vaan viemme voiton 3–0, Kaislasalo naurahtaa.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic