Lounais-Häme

Hevosala haluaa kavionjälkensä tulevaan hallitusohjelmaan – kansanedustajia lobattiin Vermossa

Hevosalan järjestöt ja sidosryhmät lobbasivat kansanedustajia Vermossa.
Hevosalan yhteistyöverkostolla on jo katse tulevan kauden hallitusohjelmassa. Se sanoi sanansa myös suomenhevosen puolesta.

Hevosalan järjestöillä ja sidosryhmillä on pitkä lista tavoitteita ensi hallituskaudelle. Alan yhteistyöverkosto painottaa tulevalla hallituskaudella muun muassa tasa-arvon toteutumista liikuntapaikkarakentamisessa ja hevostallien huomioimista maankäytön suunnittelussa. Verkosto välitti viestin kansanedustajille keskiviikkona Vermon raviradalla Espoossa.

– Myös hevosalan ammatillisen koulutuksen kehittäminen ja hevoskasvatuksen toimintaedellytysten edistäminen sekä veikkausvoittovarojen suotuisan kehityksen turvaaminen vaati huomiota, verkosto painottaa..

Hevosalan järjestöt haluavat lähestyä puolueita alalle tärkeillä teemoilla, jotta ne ovat mukana puolueohjelmien suunnittelussa ja tulevassa hallitusohjemassa.

Verkosto muistuttaa, että elinkeino tarjoaa työtä, harrastusmahdollisuuksia ja hyvinvointia suomalaisille sekä maaseudulla että kaupunkien läheisyydessä.

Hevostalouden työllistämisvaikutus on Suomessa 7 000 henkilötyövuotta, mikä tarkoittaa 15 000 koko- tai osa-aikaisesti hevosalalla työllistyvää eri henkilöä.

Kansainvälisesti arvostettu suomalainen hevosala tarvitsee verkoston mukaan myös tulevaisuuden osaajia. Hevosalan ammatilliseen koulutukseen on panostettava koulutuksen laadun, resurssien ja jatkokoulutusmahdollisuuksien turvaamiseksi.

Suomenhevonen nousi myös asialistalle. Suomen ainoalla alkuperäisellä hevosrodulla on suuri merkitys sekä hevosurheilun että matkailun ja kulttuurin näkökulmasta.

Hevosala vaatii konkreettisia tekoja kansallista kulttuuriperintöä edustavan suomenhevosen kehittymisen turvaamiseksi.

– Alkuperäisrodun kasvatukseen on löydyttävä kansallisia kannusteita, myös muita kuin veikkausvoittovaroja. Kansainvälisesti kilpailukykyinen ravi- ja ratsastusurheilu vaatii pohjalle laadukkaan ja määrällisesti riittävän kasvatustoiminnan, hevosväki heristi Vermossa.

Uusimmat

Näkoislehti

30.9.2020

Fingerpori

comic