Lounais-Häme

Hevosalan yrityksille tarjolla koulutusta kannattavuuteen, ProAgria aloittaa valmennuksen syksyllä

Talleilla ja muissa hevosalan yrityksissä olisi neuvontaorganisaatio ProAgrian mukaan tehostamisen varaa. Kuvituskuva. Kuva: Terho Aalto
Talleilla ja muissa hevosalan yrityksissä olisi neuvontaorganisaatio ProAgrian mukaan tehostamisen varaa. Kuvituskuva. Kuva: Terho Aalto

Hevosalan yrityksissä olisi varaa tehostaa sekä kannattavuutta että tuottavuutta.

ProAgrian mukaan hevostiloilla tarvitaan yhä enemmän kokonaisuuden johtamistaitoja ja aktiivista kehittämisotetta.

– Tuomme syksyn aikana hevosyrittäjille tarjolle lean-valmennuksia, joita meiltä jo kysytään. Lean on mahdollista valjastaa tuottamaan kustannussäästöjä ja asiakastyytyväisyyttä myös hevosyrittämiseen, kertoo johtava asiantuntija Jaana Kiljunen ProAgria Keskusten Liitosta.

 

Lean on johtamisjärjestelmä, joka tehostaa työtä ja vähentää hukkaa. Samalla se tasalaatuistaa ja järkeistää toimintaa, ja siitä hyötyvät niin eläimet kuin niiden omistajatkin.

– Miten esimerkiksi määritellä heinän määrä eri hevosille? Esimerkiksi ”vähän heinää” on erilainen käsite eri työntekijöille, jotka saattavat vielä vaihtua. Hevoset nauttivat siitä, että tietyt rutiinit toistuvat samalla tavalla, Kiljunen huomauttaa.

Lean on Suomessa laajasti käytössä teollisuudessa ja leviää parasta aikaa sosiaali- ja terveysalan yrityksiin.

 

Leanin menetelmät, kuten työohjeet, järjestelmällisyys, valkotaulupalaveri ja jatkuvan parantamisen käytännöt, ovat tuttuja myös useilla maitotiloilla.

Räätälöityinä ne sopivat kaikille hevosyrittäjille

– Työkalut on helppo omaksua ja ne ovat varsin käyttökelpoisia myös talleilla. Lean tuo yritykselle kustannussäästöjä, asiakastyytyväisyyttä, parantunutta työhyvinvointia ja eläinten hyvinvointia, perustelee Kiljunen.

Kiljusen mukaan maksulliset koulutukset on viisainta ja taloudellisinta toteuttaa webinaarien ja pienryhmäkokoontumisten kautta esimerkiksi alan tapahtumissa.

– Idea on, että jokainen yritys sparrataan jatkuvalle toiminnan parantamisen tielle. FL

Luitko tämän: Hevosalalla uskonto kymppi ja matikka nelonen? 

Lue myös tämä: Hevostalous työllistää noin 15 000

Uusimmat

Fingerpori

comic