Lounais-Häme

Hevoshuutokauppa lähes tuplaa Ypäjän väkiluvun

-Lähtöhinta tälle varsalle on viisituhatta euroa, mistä tulee huutokaupan ensimmäinen tarjous?

-Kymmenentuhatta kolmas kerta. Myyty kuutoskatsomoon hintaan kymmenentuhatta euroa.

Nyt ei olla Huutokauppakeisarin ohjelmassa ostamassa vanhoja kuparipannuja tai astioita, vaan Ypäjän hevoshuutokaupassa ostamassa puolitoistavuotiaita lämminveri- ja suomenhevosravureita.

Meklari Lauri Hyvösen suu käy siihen tahtiin, että Aki Palsanmäki kuulostaa sanojaan pitkään harkitsevalta vanhukselta. Voisi kuvitella, että Hyvönen on ottanut mallia maailmankuulun Harrisburgin hevoshuutokaupan meklareilta, mutta omien sanojensa mukaan tämä puhekone ei ole koskaan kuullut jenkkimeklareita tositoimissa.

 

Ypäjällä oli perjantai-iltana myynnissä yli 80 puolitoistavuotiasta varsaa ja valtaosa vaihtoi illan aikana omistajaa. Reilun 2000 asukkaan kunnan väkimäärä hetkellisesti lähes tuplaantui, sillä paikalla oli arviolta lähemmäs 2000 hevosenostosta kiinnostunutta henkilöä. Väkeä saapui Ypäjälle paitsi omilla autoilla, myös bussilasteittain ympäri Suomea. Tämä joukko tuli katsomaan, minkä varsan heidän valtuuttamansa asiantuntijat valitsevat jääkiekon Liigajoukkueiden raviliigavarsaksi.

Ypäjän kunta ei ole mukana huutokaupan järjestelyissä, mutta on esillä tapahtumassa muun muassa markkinoimassa hevostoimintaan soveltuvaa Honkolan asuinaluettaan. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Markku Saastamoinen (kok.) muistuttaa, että yleisö on tapahtumassa ennen kaikkea tutustumassa myytäviin hevosiin. Joka tapauksessa huutokaupan merkitys tiedostetaan Ypäjällä, vaikkei se Saastamoisen mukaan ole ihan kärkitapahtumien joukossa ollutkaan.

 

Hevoshuutokaupan järjestävän Starinita oy:n toimitusjohtaja Mitja Nummenmaa näkee, että Ypäjän huutokauppa tekee kuntaa tunnetuksi monessa yhteydessä.

-Muun muassa Kauppalehti ja Maaseudun Tulevaisuus ovat tehneet juttuja Ypäjän huutokaupasta. Huutokaupasta puhutaan joka puolella Ypäjän huutokauppana, vaikka se on meidän järjestämämme. Huutokauppa voi saada nuoret valitsemaan opiskelupaikakseen Hevosopiston ja heistä jotkut voivat jäädä asumaan Ypäjälle, Nummenmaa näkee.

 

Saastamoisen mielestä Nummenmaan puheissa on vinha perä. Jos raviväki ei muuten tule Ypäjälle, joka on tunnettu lähinnä ratsuihmisille suunnatuista tapahtumistaan, varsahuutokauppa houkuttaa myös raviväen Ypäjälle.

-Ypäjän huutokauppa on Suomen keskeisin varsahuutokauppa ja sillä on samanlainen brändi kuin Harrisburgin huutokaupalla USA:ssa tai Solvallan huutokaupalla Ruotsissa. Tämä on selkeästi raviväellä suunnattu valtakunnallinen tapahtuma, joka antaa mahdollisuuden saada kontaktia Ypäjään ja sen fasiliteetteihin, Saastamoinen muistuttaa.

 

Ypäjän kunta oli ainakin perjantaina lähes koko Suomen raviväen – ja monien kiekkohuulilla. Paikalle oli kertynyt mukavasti eri liigajoukkueiden pelipaitoihin pukeutuneita kannattajia, jotka vaikuttivat aidon kiinnostuneilta ravihevosista. Sosiaalisessa mediassa liigajoukkueiden keskustelupalstoilla keskusteltiin ahkerasti Ypäjän hevoshuutokaupasta.

Eikä huutokaupan osalta jääty pelkästään keskusteluasteelle, vaan jokainen liigajoukkue löysi itselleen huutokaupasta varsan, jonka puolesta uusien omistajien on nyt helppo lähteä jännittämään. FL

 

Kallein maksoi 28000 euroa
Ypäjän hevoshuutokaupassa oli myynnissä yli 80 puolitoistavuotiasta ravurivarsaa.Valtaosa myytiin, muutaman varsan myyjä niin sanotusti sisäänhuusi.Kallein varsa maksoi ilman arvonlisäveroa 28000 euroa, sen huusi ravivalmentaja Juuso Holttinen.14 Liigajoukkueesta 12 on mukana Raviliigassa, jossa jokaiselle joukkueelle huudettiin hevonen, josta voi ostaa osuuden 100 eurolla.Pilvenmäen raviradan ja HPK:n yhteiseksi liigavarsaksi ravivalmentaja Ville Mäkelä huusi 14500 eurolla Callela Exclusive -nimisen oriin.Hevoshuutokauppa järjestettiin Ypäjällä kymmenettä kertaa.Paikalla oli arviolta lähemmäs 2000 ihmistä. 

Uusimmat

Fingerpori

comic