Lounais-Häme

Hevosopisto aloittaa yt-neuvottelut

 

Hevosopisto oy valmistautuu sopeuttamaan toimintojaan koulutuksen reformin mukaisesti käynnistämällä koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut. Ne saattavat johtaa enintään 18 henkilön irtisanomiseen, osa-aikaistamiseen tai tehtävänkuvien muutoksiin.

Ammatillisen koulutuksen rahoitus on leikkaantumassa valtion tasolla 215 miljoonaa euroa. Tulojen lasku huomioon ottaen Hevosopiston pitää vähentää menojaan yli miljoonaa euroa vuosina 2017-2018.

Tätä taloudellista ja tuotannollista taustaa vasten Hevosopisto käynnistää koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Neuvottelujen tavoitteena on löytää ratkaisuja, joilla turvataan Hevosopiston toiminnan laatu, tuloksellisuus ja kilpailukyky myös tulevaisuudessa.

Hevosopiston toimitusjohtaja Petri Meller toteaa tiedotteessa tilanteen olevan haastava ja edellyttävän tiukkaa taloudenpitoa ja palveluliiketoiminnan tuloksellista kehittämistä.

-Olemme jo tähän mennessä tehostaneet toimintaamme kehittämällä prosesseja, mutta tarvitsemme vielä uusia keinoja ja rohkeita näkökulmia kilpailukykymme turvaamiseksi tulevaisuudessa. Valmennuskeskuksen puitteissa tulemme lisäämään hevosalan harrastajille ja yrittäjille koulutus-, kilpailu- ja elämyspalvelutarjontaa. Samalla rakennamme tulevaisuuden työelämälähtöistä hevosalan koulutusta, Meller kertoo.

Rehtori Pauliina Mansikkamäen mukaan Hevosopiston opetuksen tavoitteellinen kehittämistyö jatkuu sopeutustoimien rinnalla.

-Opetusministeriö on ohjeistanut Hevosopistoa, kuten muitakin ammatillisia oppilaitoksia, miettimään rakenteellisia kehittämistoimenpiteitä, joiden avulla pidetään yllä toiminnan hyvää laatua rahoituksen, työelämän ja yhteiskunnan muuttuessa. Hevosopiston erityisenä tavoitteena on tehdä lisäpanostuksia pedagogisen kehittämisen-, työelämäläheisyyden- ja digitalisaation sekä myytävän koulutuksen lisäämiseksi tulevina vuosina. Uskon että vahvalla pedagogisella kehittämisellä yhteistyössä työelämän kanssa pystymme vastaamaan haasteisiin ylläpitämään laadukasta hevosalan koulutusta, josta suomalainen hevosala on tunnettu kaikkialla maailmassa, Mansikkamäki sanoo.

Hevosopisto irtisanoi viime syksynä 10 henkilötyövuotta, joka oli noin 10 prosenttia opiston henkilöstöstä.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti