Lounais-Häme

Hevosopisto irtisanoo 11 työntekijää

Ypäjän Hevosopiston yhteistoimintamenettely on saatu päätökseen.

Yt-neuvottelujen tuloksena 11 henkilöä irtisanotaan tuotannollisista ja taloudellisista syistä vuosien 2017 ja 2018 aikana. Samalla ajanjaksolla toteutettavien osa-aikaistamisten ja muiden työehtojen järjestämisten kautta Hevosopisto säästää seitsemän henkilötyövuotta.

Hevosopiston yt-neuvottelujen taustalla oli ammatillisen koulutuksen reformi ja siihen liittyvät rahoitusleikkaukset. Tulojen laskiessa Hevosopiston piti vähentää menojaan yli miljoonalla eurolla. Toimitusjohtaja Pauliina Mansikkamäki arvioi toimenpiteet riittäviksi säästötavoitteen saavuttamiseen, kun huomioon otetaan vielä se, että lähivuosina eläköityvien tilalle ei aiota palkata uutta henkilöstöä.

-Olemme laskeneet tämän asian tarkkaan ja moneen kertaan, Mansikkamäki toteaa.

Yhteistoimintamenettely koski koko henkilöstöä. Irtisanomiset ja tehtäväjärjestelyt koskevat niin opetushenkilöstöä kuin hallinnon työntekijöitä.

-Olemme pyrkineet tunnistamaan kriittisen osaamisen ja miettineet sitä, kuinka turvaamme sen tulevaisuuden, Mansikkamäki sanoo.

Hevosopistolla muun muassa kehitetään opiston pedagogiikkaa vastaamaan ammatillisen koulutuksen reformin tavoitteita ja uutta osaamisperusteista koulutusta. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic