Lounais-Häme

Hevosopisto ja HAMK tiivistävät yhteistyötään 

Hevosopisto ja Hamk tiivistävät yhteistyötä. Kuva: Saija Pennanen

 

Hevosopisto ja Hämeen Ammattikorkeakoulu HAMK tiivistävät yhteistyötään Ypäjän Hevosopiston opetushenkilöstön osaamisen kehittämisen, täydennyskoulutuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan osalta. Yhteistyön tavoitteena on vastata entistä paremmin ammatillisen koulutuksen ja henkilöstön osaamisen kehittämisen tarpeisiin.

– Yhteistyön tavoitteena on mahdollistaa pitkäjänteinen yhteinen kehittämistyö, jolla on vaikuttavuutta Ypäjän Hevosopiston pedagogiseen toimintaan ja jolla pyritään turvaamaan pedagogisen osaamisen jatkuvuus, HAMK Ammatillisen opettajakorkeakoulun johtaja Seija Mahlamäki-Kultanen linjaa.

Koulutuksiin liittyvät opetusharjoittelut ja oppimistehtävät tukevat Hevosopiston pedagogista toimintaa ja kehitystyötä.

– Pedagogisen osaamisen kehittäminen on Hevosopistolle tärkeä asia ja aiomme panostaa muutenkin henkilöstön osaamisen kehittämiseen, Hevosopiston toimitusjohtaja-rehtori Pauliina Mansikkamäki kertoo.

Hevosopisto ja HAMK ovat tehneet yhteistyötä koulutuksen tiimoilta ennenkin. Aiempina vuosina yhteistyö on kattanut mm. agrologiopiskelijoiden lähijaksoja Ypäjällä ja Hevosopiston opiskelijoille ammattikorkeakoulun opintojaksoja.

Käytännössä HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu suunnittelee ja toteuttaa Hevosopiston opetushenkilöstölle pedagogista täydennyskoulutusta erikseen sovittavalla tavalla. Keskeisiä teemoja ovat esim. ohjaustaidot, erityisopetuksen kysymykset, monikulttuurinen pedagogiikka ja verkko-oppimisen kehittäminen.

 

Fingerpori

comic

Näkoislehti

4.4.2020

Uusimmat