Lounais-Häme

Hevosopistolle lisää aloituspaikkoja

Hevosopisto saa oikeuden järjestää valmentajan ammattitutkintoa aikaisemmin tarjonnassa olevien tutkintojen lisäksi. Muutoksen myötä aloituspaikkojen määrä nousee 310:een aiemmasta 277:stä. Hevosopistolla on lupa järjestämiseen nyt myös muualla Suomessa lukuun ottamatta Ahvenanmaata.

Aiempien tutkintojen lisäksi Hevosopisto haki valmentajan ammattitutkintoa. Hevosopiston toimitusjohtaja-rehtori Pauliina Mansikkamäki on tyytyväinen uuteen järjestämislupaan.

-On hevosurheilulle erinomaisen hieno asia saada urheilun tutkinto myös Hevosopistolle. Meille vastikään myönnettyyn valtakunnallisen valmennuskeskuksen statukseen liittyy erityistehtävä edistää valmennusosaamista. Järjestämislupapäätös tukee meitä tässä työssä. Olemme luonnollisesti erittäin iloisia lisäpaikoista, Mansikkamäki iloitsee.

-Vielä ei ole konkreettisia suunnitelmia toiminnan laajentamiseen, mutta mahdollisuus tähän nyt on. Meillä harkitaan myös erilaisia koulutusvientiratkaisuja, Mansikkamäki jatkaa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi uusia lupia yhteensä 144 koulutuksen järjestäjälle. Uusi laki ammatillisesta koulutuksesta tulee voimaan ensi vuoden alusta. Ammatillisessa koulutuksessa siirrytään yhteen järjestämislupaan, joka kattaa nykyiset ammatillisen peruskoulutuksen ja ammatillisen lisäkoulutuksen luvat.

Uudessa tutkintojen ja koulutuksen järjestämisluvassa päätetään mm. tutkinnoista, joita koulutuksen järjestäjällä on oikeus myöntää ja koulutuksista, joita se voi järjestää, opetus- ja tutkintokielestä, ensisijaisesta toiminta-alueesta sekä opiskelijavuosien vähimmäismäärästä. Uudet järjestämisluvat tulevat voimaan vuoden 2018 alusta.

Uusimmat

Fingerpori

comic