Lounais-Häme Ypäjä

Hevosopiston uuden myynti- ja markkinointipäällikkö Suvi Louhelaisen sydän sykkii hevosurheilulle

Hevosopiston uusi myynti- ja markkinointipäällikkö Suvi Louhelainen on unelmatyössään.
Tuore myynti- ja markkinointipäällikkö Suvi Louhelainen näkee Ypäjän Hevosopiston kehittämismahdollisuuksissa paljon potentiaalia. Kuva: Lassi Puhtimäki
Tuore myynti- ja markkinointipäällikkö Suvi Louhelainen näkee Ypäjän Hevosopiston kehittämismahdollisuuksissa paljon potentiaalia. Kuva: Lassi Puhtimäki

– Minulta kysyttiin, miten olen viihtynyt uudessa työssäni nämä ensimmäiset päivät. Vastasin, että koskaan aiemmin ei ole syke laskenut kun ajan kohti työpaikkaani. Nämä hevoset ympärillä ja miljöö – on kuin kotiin tulisi, sanoo Ypäjän Hevosopisto oy:n tuore myynti- ja markkinointipäällikkö Suvi Louhelainen.

Louhelaisen kotona Lopella on lähes aina ollut hevosia. Tällä hetkellä siellä asustelee kuningatarkilpailuunkin osallistunut suomenhevostamma Joivi ja sen kesällinen varsa Tähen Toivomuksesta. Louhelaisen aiempi työmatka suuntautui Suomen Hippoksen pääkonttorille Espoon Leppävaaraan, joten kontrasti on melkoinen.

Maisemat eivät kuitenkaan olleet syy, minkä takia lyhyitä katkoksia lukuun ottamatta vuodesta 2006 asti hevosurheilun ja -kasvatuksen keskusjärjestössä työskennellyt Louhelainen vaihtoi työpaikkaa.

– Toimenkuvani Hippoksessa oli mieluinen, mutta kun on riittävän pitkään katsellut samoja seiniä, alkaa kaivata vaihtelua. Hevosopistolla toimenkuvani liippaa työtä Hippoksessa.

– Sydämeni sykkii hevosurheilulle, ja pääsen täällä kehittämään katsantokantaani sekä tutustumaan paremmin ratsupuoleen. Tähän mennessä se on ollut hyvin kevyttä harrastelua, vaikka toki työn puolesta olen Hippoksessa ratsastusta seurannut.

Louhelaisen vastuualueella on myynnin ja markkinoinnin lisäksi myös viestintä. Lisäksi hän vastaa Vermon ravikoulun toiminnasta, käytännön esimiehenä Vermon raviradalla Espoossa toimii Hanna Lepistö. Markkinointia ja viestintää hän tekee yhdessä Erja Anderssonin kanssa, myyntipuolen tiimiin kuuluu kolme ihmistä.

Louhelainen aloitti Hevosopistolla lokakuun alusta. Työkokemusta Ypäjältä on vähän, mutta jo nyt hän on ehtinyt huomata, kuinka valtavasti alan osaajia on opiston omilla palkkalistoilla ja toimii siellä eri yhteyksissä.

Viisinkertainen olympiaratsastaja, huippuvalmentaja Carl Hester kävi viime lauantaina luennoimassa Hevosopistolla 700 hengelle. Louhelainen näkee, että vastaavien tilaisuuksien järjestäminen myös raviurheilijoille on mahdollista.

– Näin saamme kuulla tuoreeltaan viimeisimmät linjaukset maailmalta ja pysymme kelkassa. Opistolla on vahvat verkostot ulkomaille etenkin ratsastuksessa ja siten kaikki edellytykset viedä hevosurheilua Suomessa eteenpäin. Aiomme kehittää verkostoja ulkomaille myös raviurheilun osalta, valmentajamme Aripekka Pakkanenhan käy siellä jo nyt kilpailemassa.

Louhelaisen tausta on vahvasti ravipainotteinen ja Hevosopisto tunnetaan ennen kaikkea ratsastuksesta, se ei tunnu aiheuttavan ristiriitoja. Louhelainen painottaa olevansa yhteistyön kannattaja.

– Yhteistyötä pitää tehdä paitsi ratsastuksen ja raviurheilun kesken, myös hevosalan oppilaitosten kesken. Työssäni Hippoksessa näin, että opistojen välillä on kova tahto yhteistyölle. Niillä ei olekaan varaa keskinäiseen kilpailuun. Yhteistyö eri sidosryhmien kanssa on myös tärkeää. Aionkin lähiaikoina kontaktoida myös Hevosopistoon liittyvien lähikuntien päättäjien kanssa.

Hiljattain Hevosopistolla aloitettu valmennuskeskuksen toiminta on jakanut mielipiteitä henkilökunnan ja asiakkaidenkin keskuudessa. Louhelainen näkee, että kilpaurheiluun satsaaminen on hyvä ja tärkeä asia hevosurheilun näkökulmasta. Hän ei koe, että valmennuskeskus ja koulutus olisivat toisiaan poissulkeva asia.

– Meidän on saavutettava asema koko urheilukentässä. Valmennuskeskuksessa käy maajoukkuevalmentajia opettamassa ja tekemässä yhteistyötä. Hehän tuovat valtavasti lisäarvoa opiskelijoillemme, Louhelainen nostaa esiin esimerkkitapauksen. FL

Uusimmat

Näkoislehti

2.7.2020

Fingerpori

comic