Lounais-Häme

Hevosopiston yt-neuvottelut ohi – Opettajat siirtyvät vuosityöaikaan

Yt-neuvottelut päättyivät. Opetuksen kustannukset nousevat.
Kuva: Lassi Puhtimäki
Kuva: Lassi Puhtimäki

Ammatillisten koulutusten opettajat siirtyvät asteittain vuosityöaikajärjestelmään. Hevosopistolla siirrytään vuosityöaikaan 1.8.2019 alkaen. Päätöstä edelsivät yhteistoimintaneuvottelut yhtiön opetushenkilöstön kanssa.

Hevosopiston toimitusjohtaja-rehtori Pauliina Mansikkamäen mukaan vuosityöaikaan siirtyminen ei aiheuta henkilöstövähennyksiä.

Opetuksen osalta vuosityöaikaan siirtyminen nostaa kustannuksia keskimäärin 10–12 prosenttia.

– Hevosopistolla on ennakoitu tämä nousu tarkasti. Neuvottelut saatiin päätöksen kolmessa viikossa hyvässä hengessä. Olemme keskustelleet vaihtoehdoista runsaasti henkilöstön edustajien kanssa sekä opettajakokouksissa, Mansikkamäki kertoo.

Oppilaitos voi siirtyä järjestelmään aikaisintaan elokuussa 2019. Viimeistään vuosityöaika on otettava käyttöön elokuussa 2023. Vuosityöaikajärjestelmä mahdollistaa ns. reformilain mukaisen ammatillisen koulutuksen järjestämisen.

Se myös korjaa ammatillisten opettajien työnsuhteen ehdoissa olleita epäkohtia. Vuosityöaikajärjestelmä vaikuttaa lomiin, työaikaan ja palkkoihin.

Kaikkien opettajien työsopimukset ja palkat tarkastetaan ja uusitaan tarpeen mukaan työehtosopimuksen mukaisiksi. Osa nimikkeistä muuttuu, esimerkiksi päätoimiset tuntiopettajat muuttuvat osa-aikaisiksi opettajiksi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

10.7.2020

Fingerpori

comic