Lounais-Häme

Hevossillan museotila sai Häme-teko -kunniakirjan

Forssalaisen museo- ja matkailutila Hevossillan yrittäjät Veikko ja Raija Mero ovat saaneet Häme-teko -kunniakirjan. Vuoden 2016 Häme-teko -laatalla Hämeen Heimoliitto palkitsi Jouko Vilkmanin, joka on järjestänyt perheensä kanssa 15 vuoden ajan perinnetapahtumia Luopioisten Rautajärvellä sijaitsevalla Vanha Savotta -tilalla.

Hevossilta on vanhan maalaismaiseman keskellä sijaitseva museo- ja matkailutila, joka toimii kokous-, virkistys- ja juhlapaikkana, retkikohteena ja lomanviettopaikkana. Museopihan päärakennus Flinkin torppa vuodelta 1805 on Forssan vanhin kokonaisena säilynyt asuinrakennus.

Tilan vanha hirsinavetta on vuodelta 1895. Se on muuntunut Tallituvaksi, jossa toimii hämäläistä perinneruokaa tarjoava tilausravintola. Tilalle on siirretty parikymmentä vanhaa rakennusta lähinnä Lounais-Hämeen kunnista. Rakennuksiin on kerätty eri aikakausien hämäläistä esineistöä sekä tekstiilejä, ryijyjä, kupari-, keramiikka- ja puuesineitä, sepän takomia työkaluja ja hevosajoneuvoja. Tilalta löytyy myös vanhoja traktoreita ja automobiilejä.

Hämeen Heimoliitto ry:n myöntämä Häme-teko on vuosittain jaettava palkinto merkittävästä toiminnasta hämäläisen kotiseututyön, hämäläisen kulttuurin tai perinne-/kulttuurimaiseman hyväksi. Tekona huomioidaan myös pitkäjänteinen tavoitteellinen kotiseututyö, alueen/kohteen tunnetuksi tekeminen tai teon lähiyhteisölle antama merkittävä taloudellinen hyöty.

 

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic